Bármit is csinál, ne hagyja ott a munkahelyét, hogy a kedvtelésének hódoljon

2018. február 16. 23:14

Janelle Quibuyen
Quartz
Ezek az üzenetek csak a kiváltságos embereknek kedvezőek, de nagyon veszélyesek az átlagos dolgozók számára.

„Manapság olyan üzenetekkel bombáznak minket, hogy az élet csak akkor lehet értelmes, ha azt csináljuk, amit szeretünk (ami egyébként is szubjektív). Otthagyni a teljes munkaidős állásokat, hogy körbeutazzuk a világot. Mindent feladni, hogy a saját főnökünkké váljunk. Elhagyni a rutint, hogy felépítsünk valamit a semmiből. Online kurzusokat, szemináriumokat, könyveket és podcastokat kínálnak, amelyek a szakemberek ajánlásait osztják meg velünk. (...)

Ünnepeljük azokat, akik elég »bátrak« ahhoz, hogy kilépjenek a napi nyolc órás munkájukból és elmerüljenek az izgalmas ismeretlenben. Idealizáljuk és romantizáljuk a gondolatot, hogy saját magunknak parancsoljunk és a saját napirendünkért feleljünk. Hogy vállaljuk a kockázatot és arassuk le a csodálatos gyümölcseit. Mégis, senki nem beszél e képlet valós fenntarthatóságáról, amikor a pálya sosem kiegyenlített.

Otthagyni a munkahelyet, hogy a kedvtelésünknek hódoljunk marhaság. Ezek az üzenetek csak a kiváltságos embereknek kedvezőek, de nagyon veszélyesek az átlagos dolgozók számára.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés