Német árvaházak Afrikában

2017. november 30. 11:17

Mawuna Remarque Kuotonin
Facebook
Európa nem csak a természeti, hanem az emberi erőforrásainkat is fosztogatja.

„Mások megsegítésének ürügye alatt a németek komoly pénzeket fektetnek abba, hogy országszerte nagy árvaházi központokat építsenek.

Egyszer megkérdeztem a projekt vezetőjét: »Megtalálták már az árvákat?«

Azt válaszolta, hogy nem.

»De három nagy központot építenek itt, ugyanabban a városban« – mondtam.

»Nos, találunk majd gyerekeket, meglátja« – válaszolta.

Valójában az itt a cél, hogy elszívják a legjobb gyerekeket, teszteljék őket, kísérletezzenek velük, és a legjobbakat ösztöndíjakkal Európába vigyék. A többieket pedig nyugati értékekre neveljék, szolgálva társadalmunkban a német imperializmust.

Togóban minden régió legjobb öt diákjának azonnal ösztöndíjat ajánlanak és külföldre viszik őket.

Sok száz ösztöndíjkiírás van, amelyekkel az itteni legjobb elméket igyekeznek felkutatni.

A franciák egy lépéssel tovább mentek: ők önkéntes matematika- és fizikatanárokat küldenek a legnagyobb iskoláinkba, hogy megtalálják e területek legjobb diákjait, majd a francia kormány ösztöndíjat ajánl nekik, hogy Franciaországba menjenek.

Európa nem csak a természeti, hanem az emberi erőforrásainkat is fosztogatja.”


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erre gondolsz?
A "Horthy fasizmus" által befogadott idegen menekültek története Braham szerint:

Forrás: Randolph L. Braham: A magyar holocaust, első kötet, Gondolat, 1988, 88-89.old.

“A legelső (zsidó) menekültek (Magyarországra) Németországból érkeztek, nem sokkal azután, hogy a nürnbergi törvényeket 1935-ben elfogadták. Őket követték már jóval nagyobb számban osztrák zsidók az 1938-as Anschlusst követően, amely a Harmadik Birodalmat Magyarország tőszomszédjává tette. Egy évvel később a Németországhoz csatolt Cseh-Morva Protektorátusból menekültek a zsidók, majd Csehszlovákia feldarabolását követően a függetlennek nyilvánított szlovák bábállamból.

Ezek a német, osztrák és protektorátusbeli menekültek viszonylag jómódú emberek voltak, és vagy rokonaik éltek Magyarországon, vagy üzleti kapcsolatok fűzték őket Magyarországhoz. Így azután nemigen igényeltek anyagi támogatást a magyarországi zsidó szervezetektől.”

„Kisszámú lengyel zsidó menekült még a második világháború kitörése előtt Magyarországra. Főként Galíciából jöttek, hogy egyrészt jobb gazdasági körülmények közé kerüljenek, mint aminők közepette odahaza éltek, másrészt megelégelték a lengyelországi egyre elviselhetetlenebb antiszemita légkört. Nagyobb tömegben akkor érkeztek, amikor 1939 szeptemberében a nácik (és a szovjetek) szétzúzták Lengyelországot. Elsősorban náciellenes beállítottságú értelmiségiek érkeztek, azután a szétvert lengyel hadsereg Magyarországra menekülő katonái között is voltak zsidók. Körülbelül 140-150,000 lengyel katona keresett menedéket Magyarországon az összeomlás után, soraikban 5-15,000-en lehettek zsidók. ...

OSA archívum, Pfeifer Karl visszaemlékezéseiből:
"én 1928-ban születtem Baden bei Wien-ben. Az Anschluss után, 1938. augusztus 20-án szüleimmel Magyarországra érkeztem, ahol egy év alatt Debrecenben megtanultam magyarul. 1940-ben a szocialista-cionista Hasomer Hacair ifjúsági mozgalom tagja lettem és 1943. január 5-én hagytam el Magyarországot olyan útlevéllel, amely megtiltotta viszatérésemet a Magyar Királyság területére. "

Ő is Horthy fasizmusát választotta. Nem integrálódott, mégis útlevelet kapott. A kommunistáktól nem kapott volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés