Nőttek a beruházások a harmadik negyedévben

2017. november 29. 10:46

2017 harmadik negyedévében a beruházások volumene 18%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit. A feldolgozóipar beruházásai 14 százalékkal nőttek, ami különösen fontos a jövőbeli gazdasági növekedés szempontjából.

2017. november 29. 10:46

A KSH szerint 2017 harmadik negyedévében folytatódott a nemzetgazdasági beruházásoknak az I. félévihez hasonlóan dinamikus bővülése: a fejlesztések volumene 18%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit. A nagymértékű növekedés a vállalkozások kapacitásbővítő fejlesztéseinek, a 2014–2020-as uniós költségvetési ciklus forrásaiból finanszírozott projektekkel összefüggő munkálatoknak, valamint a lakás- és egyéb ingatlanberuházások élénkülésének köszönhető. 2017 első három negyedévében a beruházások 23%-kal bővültek az egy évvel korábbi, alacsony bázishoz viszonyítva. A harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest a beruházások szezonálisan kiigazított volumene 3,5%-kal emelkedett – teszi hozzá a KSH Gyorstájékoztatója.

A beruházási aktivitás minden nemzetgazdasági ágban emelkedett, kivéve a víz- és hulladékgazdálkodást, ahol 9,6%-os a csökkenés. A nemzetgazdasági beruházások 30%-át képviselő feldolgozóipar fejlesztései – másfél éve tartó folyamatos expanzió folytatásaként – 14%-kal bővültek, ami különösen fontos a jövőbeli gazdasági növekedés megalapozása érdekében. A növekedéshez a legnagyobb mértékben a feldolgozóipari beruházások háromtizedét realizáló járműgyártás invesztíciói járultak hozzá. Jelentős bővülés következett be a villamos berendezések gyártásában és az elektronikai iparban is.

(KSH nyomán)

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2017. december 03. 10:42
A pufajkás, az ügynök, a böszme és a libatolvaj csak annyit tudott elérni a liberálisokkal paktálva, hogy csődközeli állapotba sodorták az országot és devizahitelekkel tönkrettek sok százezer a családokat. Mától rátok érvényes, kiscsávó! El lehet menni!
Apáczai
2017. december 03. 10:37
Hülyegyerek! Nem az a jó a hírben, hogy nőnek a beruhátzások, hanbem az, hogy a hazai beruházók beruházásai nőnek, korábban soha nem látott mértékben nőnek. És ezek között a családi beruházások jelentős hányadot tesznek ki. Nem színes TV-re, roncsautókra meg frizsiderre, hanem otthonra ruháznak be a magyarok, ami éppen azt jelzi, hogy itthonra tervezik a jövőjüket, és szívesen vállalnak nagy családot. Nőnek a bérek, nőnek a nyugdíjak, jelentősen emelkednek a szociális (családpolitikai) juttatások, ami visszahat a gazdaság fejlődésére. A baj nem az, hogy még mindig alacsonyak a hazai bérek. A baj az, hogy a balliberális gazdaságpolitika megtagadva minden szociális szempontot, teljesen értelmetlenül és renkívül nagy károkat okozva kizárólag a tőke számára kedvező gazdaságpolitikát folytatott, aminek következményeit évtizedes kemény illiberális gazdaságpolitika fogja csak ledolgozni. Ez is arra ösztönzi a választókat, hogy soha többé ne engedje a hatalom közelébe az éppen most összekapaszkodó liberáéfasiszta gazembereket, akik arra készülnek, hogy ugyanazokkal és ugyanott folytassák pusztító, kártékony tevékenységüket, ahol abbahagyattuk velük. Ráadásul egy szélsőséges csoportosulás bontakozik ki előttünk, ahol a szélsőbalos bosevik és a szélsőjobbos náci is vezető szerepet kapna. Mindezzel megpróbálják megalapozni Magyarország ferlszámolásához kialakítani a hazai viszonyokat, ürügyet próbálnak létrehozni a megsemmisítésünkhöz.
OberEnnsinnen
2017. december 03. 10:33
Nőttek a beruházások... 57 hónapja megállás nélkül nőnek a reálkeresetek... Lopnak, a haverok, sőt, a haverek lopnak. Ellopják az országot. Szétlopják a mi pénzünket. Világos, nem? El kell kergetni ezeket, akik ezt teszik velünk. El kell kergetni az Orbánt! Tavasszal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik