A Goldman Sachs Frankfurtban bérelt felhőkarcolót: már a Brexit utáni „magaséletre” készülnek

2017. november 22. 12:10

A Goldman Sachs amerikai befektetési bank a Brexit után Frankfurtban és Párizsban erősíti európai jelenlétét. Az amerikai alkalmazottaiknak Párizs tetszik jobban.

Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatója a Le Figaro című francia lapnak rámutatott arra, hogy a Brexit után a banknak nem lesz kizárólagos európai központja. „Ebből kettő lesz, Frankfurtban és Párizsban, mivel Németország és Franciaország Európa legerősebb gazdasága” – mondta a lapnak. Ez érdekes fejlemény, hiszen egyetlen fő európai pénzügyi központ helyett akár több kisebb központ versengését is jelentheti a jövőben.

A Goldman vezérigazgatója azt mondta, hogy lényegesen bővítik a bank frankfurti és párizsi központjának jelenlegi létszámát. Többen Londonból költöznek át, sokakat pedig helyben vesznek majd fel. Lloyd Blankfein szerint „számos ok miatt” a Goldman jelenleg Londonban dolgozó amerikai alkalmazottjai közül többen inkább Párizsba költöznének, semmint Frankfurtba.

Több nagy nemzetközi bank, így például a Citigroup, a Morgan Stanley, a Nomura vagy éppen a Standard Chartered már bejelentették, hogy londoni központjaikat Frankfurtba helyezik át. 

A Goldman a napokban írta alá azt a megállapodást, amelynek keretében egy frankfurti felhőkarcoló utolsó nyolc emeletét bérbe veszi. A csaknem 10 ezer négyzetméternyi területen mintegy ezer dolgozóját kívánja elhelyezni a bank, amelynél jelenleg 200-an dolgoznak Frankfurtban. Korábban a Goldman vezére csak utalásokat tett a költözésre, amely egyre biztosabbá válik.

(MTI nyomán)

 

A bejegyzés trackback címe: https://makronom.mandiner.hu/trackback/30955

Ajánljuk még a témában