Tovább gyorsulhat az ipari termelés növekedése

2017. november 08. 15:08

Az ipari termelés az idén szeptember végéig 5,2 százalékkal nőtt, a növekedés üteme fennmarad és valószínűleg gyorsulni fog – mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

2017. november 08. 15:08
Magyarország Kormánya

A KSH legfrissebb közlése szerint szeptemberben 5,4 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz viszonyítva, az augusztusi 6,8 százalékos emelkedés után. A munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 8,1 százalékkal emelkedett. A termelés az év első kilenc hónapjában 5,2 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Az államtitkár ismertette, hogy az Eurostat adatai szerint a magyar ipar emelkedése meghaladja az európai átlagos növekedési mértékét, Magyarország a régióban a középmezőnyben van, de jó esély van az ipar további erősödésére. 

Kiemelte, hogy az ipari termelésen belül folyamatosan erősödik a járműipar, jól teljesít a gépipar egyéb területe, a gyógyszeripar, a kereskedelem, de dinamikusan fejlődik az építőipar és az export is magas szinten van. 

Megjegyezte, az erősödéshez hozzájárul az is, hogy az elmúlt időszakban nőttek a beruházások, ez amellett, hogy hozzájárul a fejlődéshez, mutatja a magyar gazdaságba vetett bizalmat is.  

Az államtitkár szerint az idén folyamatosan fenntartható az ipar gyors növekedése, amihez hozzájárul a pozitív európai gazdasági hangulat is.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. április 27. 09:22
Majd a Soros civiljei kimutatják nem is annyi, amannyi....(Ezért fizeti őket a vén pénzeszsák, no meg adóelkerülési célzattal)
balbako_
2018. április 27. 09:22
Úgy legyen!
zakar zoltán béla
2017. november 30. 03:52
23+ 1 fő, Pápa szépe!
zakar zoltán béla
2017. november 30. 03:52
23
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik