Százezer új munkahelyet teremthet az amerikai drónprogram

2017. október 26. 13:08

A Fehér Ház programot indít annak kipróbálására, hogy a pilóta nélküli repülőgépeket a gazdaság mely területein lehetne alkalmazni.

2017. október 26. 13:08
null

A Fehér Ház közleményben jelentette be szerdán: egyelőre kísérleti jelleggel programot indít annak kipróbálására, hogy a pilóta nélküli repülőgépeket a gazdaság mely területein lehetne alkalmazni. A közlemény szerint a mezőgazdaságban, a gyorssegélyek és gyógyszerek célba juttatásában, különféle áruk házhoz szállításában, sőt akár az utasszállításban is felhasználhatnák. 

A Fehér Ház által bejelentett kísérleti program éjszakai drónszolgáltatások megindítását is tervezi. Ez az internetes kereskedelemmel foglalkozó olyan nagy cégek számára teremtene óriási szállítási lehetőségeket, mint például az Amazon vagy az Alphabet. A kísérleti program beindítása a közlekedési minisztérium feladata lesz. A tárcának tanulmányoznia kell és szükség esetén ki is kell dolgoznia azokat a módszereket, amelyekkel elkerülhetők az ütközések. Elaine Chao miniszter kijelentette: ha a drónok alkalmazását ki lehet terjeszteni a gazdaság több területére, és a módszer beválik, akkor ez akár 100 ezer új munkahely teremtését is lehetővé teszi, és kevesebb mint egy évtized alatt 82 milliárd dolláros hasznot hozna.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. november 03. 20:08
Az embert nem igénylő munkák már csak olyanok, hogy munkahelyeket teremtenek. A kombájnok megjelenésével is úgy megszaporodtak a munkahelyek, hogy csak na!
fogd a pénzt és kuss
2017. november 03. 20:07
robotot mindenhova!! az hogy a végén senki nem fog dolgozni, így pénze sem lesz vásárolni senkinek, azaz a robotok minek/kinek termelnek, már ki a faszt érdekel... ? :-)
brekker
2017. október 28. 00:31
"A Project X, a Google újszerű technológiák fejlesztésével foglalkozó divíziója 2014-ben tesztelte először az innovatív kiszállítást. Akkor jöttek rá, hogy a hagyományos kvadkopteres felépítés segítségével nem tudnak megfelelő távolságokat elérni, ezért drónjaik csak felszálláskor hasonlítanak helikopterekre, a levegőben már inkább repülőként hasítanak." https://m2mzona.hu/szallitmanyozas/ausztraliaban-teszteli-a-dronos-csomagkuldest-a-google
békalepcse
2017. október 28. 00:21
Ezek sík hülyék. Nem drón kell, hanem függesztett pályát kell építeni 4-5 méter magasan, ami el tud vinni két embernyi tömeget és nincs ütközés, az irányítása pedig rég megoldott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik