Kiugróan jól teljesített augusztusban az ipar

2017. október 07. 17:20

A kormány stratégiai célja, hogy az Európai Unión belül hazánkban legyen a legnagyobb az ipari termelés aránya a bruttó nemzeti össztermékén belül.

2017. október 07. 17:20
Magyarország Kormánya

„A kormány stratégiai célja, hogy az Európai Unión belül hazánkban legyen a legnagyobb az ipari termelés aránya a bruttó nemzeti össztermékén belül. A modern, versenyképes ipar ugyanis jól fizető és stabil munkahelyeket tud biztosítani a termelésben és a kutatás-fejlesztés területén egyaránt. (...)

Az ipari termelés az év első nyolc hónapjában 5,1 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az év kezdete óta beérkezett ipari adatok összhangban állnak a Konvergencia Program prognózisával. Bizakodásra ad okot az élénkülő nemzetközi konjunktúra és a feldolgozóipari beruházások első félévben regisztrált jelentős, 16,6 százalékos bővülése, ami középtávon növeli a termelőkapacitásokat. Mindezek alapján az ipar lendületes erősödésének fennmaradására számítunk a következő időszakban.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. április 27. 09:23
És még igazából be sem indult a magyar buszgyártás és a cukoripar.
fakocka
2018. február 20. 01:42
Megint velőtrázó, hatalmas siker.
OrangeOrder
2018. február 08. 00:23
Ráadásul pont a nyári autóipari leállások alatt. Persze tudjuk: alacsony volt a bázis, és lopás, és béruniót! :DD
Berecskereki
2017. október 25. 12:23
"A mezőgazdaságot is el kéne indítani egy fenntarthatóbb pályán, mert ami ma van az rövid távon is öngyilkosság. Nem lehet több vegyszert már kiszórni és nem lehet több műtrágyát sem. A talajok savanyodnak, megszűnőben a talajélet. Tragédia a köbön." Ne haragudj kedves barátom, de úgy látszik te még a régi TSZ világban élsz. A gazdálkodóknak bizonyos időszakonként el kell végeztetni a talajtani vizsgálatokat, melynek során meghatározásra kerül a talajutánpótlás. Amennyiben ezt dokumentáltan nem végzik el, nem kapják meg a támogatásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik