Kiugróan jól teljesített augusztusban az ipar

2017. október 7. 17:20

Magyarország Kormánya
Kormany.hu
A kormány stratégiai célja, hogy az Európai Unión belül hazánkban legyen a legnagyobb az ipari termelés aránya a bruttó nemzeti össztermékén belül.

„A kormány stratégiai célja, hogy az Európai Unión belül hazánkban legyen a legnagyobb az ipari termelés aránya a bruttó nemzeti össztermékén belül. A modern, versenyképes ipar ugyanis jól fizető és stabil munkahelyeket tud biztosítani a termelésben és a kutatás-fejlesztés területén egyaránt. (...)

Az ipari termelés az év első nyolc hónapjában 5,1 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az év kezdete óta beérkezett ipari adatok összhangban állnak a Konvergencia Program prognózisával. Bizakodásra ad okot az élénkülő nemzetközi konjunktúra és a feldolgozóipari beruházások első félévben regisztrált jelentős, 16,6 százalékos bővülése, ami középtávon növeli a termelőkapacitásokat. Mindezek alapján az ipar lendületes erősödésének fennmaradására számítunk a következő időszakban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Románia mégis eldübörgött mellettünk."

Miért kell ezt az ócska hazugságot újra és újra idehánynod?

Apropó, ha már Románia:
https://888.hu/article-a-jobbi..

NYILVÁN a "Mozgalomnak" most is igaza van. :))))
Szerencsétlen idióta...

???

Ellenzéki oldalon mindenki diszlexiás?

"Az ipari termelés az év első nyolc hónapjában 5,1 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában. "

Az ELŐZŐ ÉV a bázis, nem pedig 2017 július hónap.

Te már aztán feltaláltad a spanyolviaszt. :))))

Gondolom, Franciaországban vagy Németországban nem úgy megy, hogy ha a mezőgazdaság van terítéken, akkor annak a jelentőségét és eredményeit ecsetelik, ha az ipar, akkor annak a jelentőségét és eredményeit, ha a szolgáltatások vagy a turizmus, akkor meg azét. Ez megint csak valami orbánista ármány, amit az élesszemű Counter kiszúrt, LOL.

"Az ipari termelés az év első nyolc hónapjában 5,1 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában."

Az adat csak egy és az ipar keresztmetszetének az átlaga. Az elemzéshez az is fontos, hogy megnézzük az alágazatokat, továbbá a felhasználást. Úgymint belföldi és export.
Arról sem szabad elfeledkezni, hogy egyes alágazatok éven belül ciklikusak.
A termeléshez kapcsolódik a beruházás. Itt is meg kell nézni, hogy mely ágazatokat érinti. Ezen belül mennyi az import és mennyi a saját. Továbbá; régiek cseréje, vagy új beruházás, amely munkahely létrehozásával jár.

Mindezeket megnézve, azt mondhatjuk, hogy a magyar gazdaság 2015 évtől kedvező változást mutat, amely megjelenik a jövedelemben és a foglalkoztatásban is. Természetesen lehet hasonlítani a környezetükben lévő országokéhoz, de akkor a körülményeket is figyelembe kell venni. Ez pedig nem más, mint hol tartottak ők 2008-ban és hol tartottunk mi.
Amennyiben a magyarországi adatokat a saját 2008-2009-2010 évi adatokhoz hasonlítjuk és figyelembe vesszük az ország külső adósságát, akkor azt mondhatjuk, hogy 1990-2010 bezárólag összességében soha nem voltak ilyen kedvezőek a makró adatok. Ez nem csak a KSH adataiból érzékelhető, hanem az unió által készített adatokból is.
Ezt az ellenzék is tudja, ezért manipulál olyan témával amit ők sem tudnának megtenni, ha kormányon lennének.

"A mezőgazdaságot is el kéne indítani egy fenntarthatóbb pályán, mert ami ma van az rövid távon is öngyilkosság. Nem lehet több vegyszert már kiszórni és nem lehet több műtrágyát sem. A talajok savanyodnak, megszűnőben a talajélet. Tragédia a köbön."

Ne haragudj kedves barátom, de úgy látszik te még a régi TSZ világban élsz. A gazdálkodóknak bizonyos időszakonként el kell végeztetni a talajtani vizsgálatokat, melynek során meghatározásra kerül a talajutánpótlás. Amennyiben ezt dokumentáltan nem végzik el, nem kapják meg a támogatásokat.

Az általad idézett szöveg így pontos:

"A kormány stratégiai célja, hogy az Európai Unión belül hazánkban legyen a legnagyobb az ipari termelés aránya a bruttó nemzeti össztermékén belül. A modern, versenyképes ipar ugyanis jól fizető és stabil munkahelyeket tud biztosítani a termelésben és a kutatás-fejlesztés területén egyaránt."

Varga Mihály azt is megemlítette, hogy tovább kell növelni az élelmiszer feldolgozás arányát, az ehhez szükséges technika fejlesztése mellett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés