A Vegas-i lövöldözés után

2017. október 3. 20:36

Ryan McMaken
mises.org
Képzeljük el, hogy az USA elnöke, vagy bármely fontos politikai alakja jelen lett volna egy zenei fesztiválon! Mit gondolunk, milyen lett volna akkor a biztonság?

„Javaslok egy gondolatkísérletet: képzeljük el, hogy az USA elnöke, vagy bármely fontos politikai alakja jelen lett volna egy zenei fesztiválon! Mit gondolunk, milyen lett volna akkor a biztonság? Jól képzett biztonsági személyzet tartózkodott volna a helyszínen, hogy figyeljen az esetleges orvlövészekre, mindenütt titkosrendőrökkel és a (jó oldalon álló) mesterlövészekkel.

Nyilvánvalóan rájöttünk volna, hogy a legrosszabb eshetőségre való felkészülés sokat számít, amikor »fontos« emberekről van szó. De megvédeni a közönség átlagos tagjait? Nos, az csak »paranoia« – mondják nekünk. Az állam természetesen sokat költ a saját képviselőinek és érdekeinek védelmére. A fesztivál szervezői azonban elsődleges védelemként úgy tűnik, hogy a vakszerencsében bíztak.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már régen mondtam - de most már egyre halkabban mondom, mert kezd megvalósulni - hogy ha én tenorista volnék, akkor nem a pápára és nem a politikusokra vadásznék, hanem a tömegre. De arra nincs ötletem, hogy ezt egészében hogyan lehet kivédeni.

Annyi bizonyos, hogy ha a fegyvertartás nem engedélyezett, akkor az őrültek nem azzal szaladgálnak az utcán, max. édes titokként babusgatják odahaza a cuccot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés