Kihagyta az MTI a magyarozó részeket a Soros-interjúból

2017. január 20. 12:32
Soros György nem csak Trumpról, a Brexitről és Kínáról beszélt a Bloomberg tévének adott interjújában. A világ tizenkilencedik leggazdagabb embere a civil szervezetek elleni támadások miatt a magyar kormányt is kritizálta egy felolvasott közleményben – ami azonban kimaradt az MTI szemléjéből.

Soros György egy felolvasott nyilatkozatban ment neki a magyar kormánynak a Bloombergnek adott interjújában – írja a Forbes.

Az interjúról az MTI hírszövege nyomán a Mandiner is hírt adott: Soros ebben többek között Trumpról, a Brexitről és Kínáról beszélt.

Az állami hírügynökség szemléjéből azonban a magyar kormányt kritizáló részlet kimaradt.

A Bloomberg videóján a 33. perctől látható részletben Soros papírról olvas fel egy közleményt, amelyben elítéli a magyar kormányt a civil szervezetek elleni támadások miatt.

Szerinte a magyar kormány lépéseivel szembe megy az EU elveivel és a jogállamisággal. Kiemelte, hogy a civil szervezetek léte létfontosságú eleme a demokráciának. Soros szerint a magyar kormány nagyon jól járt, az EU-tagsággal, „ennek fényében a kormány próbálkozása a civil szervezetek megfélemlítésére és hiteltelenítésére teljességgel elfogadhatatlan” – írja a Forbes.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az MTI nem akar a rossz hír hozója lenni. Már az ókorban is megbüntették.

Oké, tudomásul vettük, ezt is felolvasta. Bekaphatja.

Igen. Egy világ omlott össze bennem. Eddig úgy tekintettem Soros Györgyre, mint egy jóságos nagypapára, aki csak az unokái javát tartja szem előtt.

Most viszont rájöttem, hogy tényleg csak a javunkat akarja. De mi nem adjuk!

Megnéztem én is a jelenetet. Különösen emelte a hitelességét az egésznek, hogy egy percig sem nézett fel a papírból. És milyen bazi öreg már...

Dehát ő csak egy ártalmatlan 87 éves öregúr, ahogy Török Gábor írta.

Csak az az egytucatnyi civil szervezet létezne, amit Soros György szponzorál? Csak ezek lennének függetlenek?

Ez vicc.

Közel 70 ezer civil szervezet van, kik költségvetési támogatást kapnak.

Soros György felolvasott közleménye e témában hazug, mert összemossa a saját mag által gründolt szervezeteket az összes civil szervezettel, hogy azt a látszatot keltse; a kormány mindegyik civil szervezet ellen van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés