Koccints aszúval!

2017. január 14. 11:48

Ercsey Dániel
Elitbor
Fogy otthon bőven a cukor vagy legalábbis az édes termékek. Ebbe tényleg nem fér bele a tokaji aszú? Komolyan a természetnek ezt a csodáját kell kikiáltani bűnbaknak?

„»Biztos hízlal. Sok benne a kalória. Aki ért a borhoz, az szárazat iszik.« Ismerős mondatok? Aki pedig mégis ráfanyalodna, az évente egyszer, sátoros ünnepen teszi. Való igaz, nem lehet ‘húzóra’ meginni egy üveg aszút. Akkor mi a megoldás?

Tegye mindenki a szívére a kezét! Van otthon kóla a hűtőben? Vagy ha tudatosan élnek, organikus gazdaságból származó málnaszörp? Isznak kávét vagy teát? Cukorral? Esznek süteményt? Lekvárt? Mézet? Ergo fogy otthon bőven a cukor vagy legalábbis az édes termékek. Ebbe tényleg nem fér bele a tokaji aszú? Komolyan a természetnek ezt a csodáját kell kikiáltani bűnbaknak? Nálunk hetente elfogy egy palack aszú.

Ennyi időt bőven kibír bontva is a hűtőben, átlagosan minden második napon iszunk belőle egy-egy pohárral a feleségemmel. Szigorúan esténként, náha vacsora után, néha még később, amikor a lányok már elaludtak de mi még beszélgetünk. Néha desszert helyett. Ez évi 52 palack aszút jelent. Viszont azt is jelenti, hogy évi 180 üveg kólával kevesebb fogy és ritkábban van palacsinta is. Lehet, hogy a gyerekeim legnagyobb bánatára, bár az aszút már ők is magabiztosan felismerik, akár az illatából.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában