Határzár

Migránscsoport próbált áttörni Horvátországba – sikertelenül

2016. november 14. 20:44
Mintegy 130 főleg afgán és pakisztáni férfi próbált átjutni Horvátországba a zöldhatáron keresztül, azonban nem engedték át őket a határon, összhangban a horvát kormányfő vasárnapi kijelentésével. Vlaho Orepic ugyanis elmondta: Horvátország megvédi határait az illegálisan érkező bevándorlókkal szemben, és nem engedi be a szerb határon várakozó migránsokat.

Dulakodásra került sor a szerb-horvát határon, miután a migránsok megpróbálták áttörni a rendőrkordont, majd a zöldhatáron keresztül indultak el Horvátországba - közölte a horvát közszolgálati televízió hétfőn. A sikertelen kísérlet utána a migránsok úgy döntöttek, hogy visszatérnek Belgrádba.

A Közel-Keletről érkezett bevándorlók  egy ideig a két ország közötti senkiföldjén tartózkodtak, de a szerb rendőrök visszaterelték őket Szerbiába. A migránsok a sínek mentén visszaindultak a sidi vasútállomásra, ahonnét a hajnali órákban vonattal visszatérnek Belgrádba. A horváthatóságok szerint nem történt illegális határsértés. 

MTI: Csak gazdasági bevándorlókról van szó

A mintegy 130 migráns még pénteken gyalog indult el Belgrádból a horvát határra, a főként férfiakból álló csoport tagjainak többsége Afganisztánból és Pakisztánból származik, ezért gazdasági bevándorlóknak minősülnek – így kommentál az MTI. 

A csoport vasárnap délelőtt érkezett meg Sidre, és körülbelül 200 méterre a kelet-szlavóniai Sid-Tovarnik határátkelőtől várták, hogy beengedjék őket Horvátországba. Az éjszakát a szabad ég alatt töltötték és elutasították, hogy befogadóállomásokra szállítsák őket. A migránsok kijelentették: addig ottmaradnak, amíg nem nyitják meg a határt előttük. Elmondásuk szerint Olaszországba és Franciaországba akarnak menni. 

A horvátok is lezárták a határokat

Vlaho Orepic horvát belügyminiszter vasárnap délután kijelentette, hogy Horvátország megvédi határait az illegálisan érkező bevándorlókkal szemben, és nem engedi be a szerb határon várakozó migránsokat. 

Az elmúlt egy évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába az ellenőrizetlen migránsáradattal. Márciusban azonban a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni.

(MTI)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma a milánói polgármester a hadsereg bevetését helyezte kilátásba Milánó egyes, bevándorlók alkotta többségű városrészeiben tapasztalható zavargások, bűncselekmények, atrocitások, közbiztonsági katasztrófa okán. Boldog Itália, boldog Európa.

Mi lesz itt a következő választásokon????

Pakisztáni, afganisztáni migránsokról van konkrétan szó.
De: Eszébe jutott már valakinek, mit művelnek emberekkel a bevándoroltatók?

Elküldik őket a vakvilágba , amikor pontosan tudjál, hogy nem háború elől menekülnek, Európa képtelen fogadni őket millió szám!
Amíg pénzt lehet nyomtatni, addig az embercsempészek és az ő irányítóik jól meggazdagodnak, majd a szakképzettség, nyelvtudás nélküli tömeg vagy radikalizálódik, vagy egy életen át bűnözésből kell, hogy megszerezze a mindennapi élethez szükséges anyagiakat.
Ezek az emberek hazátlanok lesznek, nekik tömegesen csak az alja jut, míg otthon , ha szegényen is, de a saját népükkel , családjukkal élhetnének a saját társadalmuk szabályai szerint.

Bűn, amit embermilliókkal művelnek, a migránsokkal és az egyszerű európai polgárokkal szemben!

A szerb rendőrök nem engedték, hogy migránsbarát szervezetek ellássák őket, azt sem engedték, hogy bemenjenek a városba vásárolni, és amíg az autópályán gyalogoltak, minden útjukba eső benzinkutat bezártak, azzal az indokkal, hogy fizetés nélkül kirámolnák a boltot.

Így kell csinálni. És nem hallottam egy árva rossz szót sem a szerbekre, igaz a hírek között sem olvastam az esetről.

Tudnam miert tart egy evig hogy rajojjenek mit kell csinalni, es mi a faszert nem lehetett ezt rogton az elejen.

Nem műküdik a válasz gomb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés