Zágráb nem engedi be a Szerbiában rekedt hétezer migránst

2016. október 5. 11:22
Horvátország nem engedi be a Szerbiában rekedt mintegy 7000 migránst, közölte Vlaho Orepic ügyvezető belügyminiszter a Vecernji List című horvát napilap közlése szerint szerdán.

A rendőrség erősen tartja a határt, és azok a migránsok, akik most Szerbiában tartózkodnak, nem fognak Horvátországban rekedni, mert nem fogják őket beengedni, hangsúlyozta. A horvát tárcavezető szerint a szerb hatóságok majd visszaküldik őket Macedóniába, Romániába és Bulgáriába, ahonnét jöttek. A lap úgy véli: fennáll a lehetősége annak, hogy a frusztrált migránsok, akik nem tudnak majd bejutni Magyarországra, Horvátország felé veszik az irányt, a horvát hatóságok mégsem erősítik tovább a határvédelmet, és kerítést sem építenek.

Tomislav Nikolic szerb elnök hétfőn közölte, amennyiben az Európai Unió országai nem fogadják be a migránsokat, Szerbiának is le kell zárnia a határait. Horvátország emiatt kivár. A horvát lap zágrábi kormányközeli forrásra hivatkozva azt írja: a kabinet nem hivatalos álláspontja az, hogy ez a lehető legjobb forgatókönyv, mert ha Szerbia védi határait, egyben Horvátország határait is védi. Az elmúlt egy évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába az ellenőrizetlen migránsáradattal.

Márciusban azonban a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. Horvátországban tavaly szeptember óta csaknem 700 ezer illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba, de az országba belépő migránsok száma azóta töredékére csökkent. (MTI)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Zágráb nem engedi be a Szerbiában rekedt hétezer migránst"

Szegény migránsok, akkor most hogyan kaszinózzanak Németországban?

Ez a legsotetebb idoket idezi, usztasaszoci Zoran :)

Akkor nem lehetne Orbánt macerálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés