Népszavazás 2016

Lázár: Aki lemond a részvételről, feladja saját hazáját

2016. szeptember 26. 18:48
Újabb utcafórumot tartott Lázár János egy Csongrád megyei községben, ahol egyebek mellett arról beszélt: akár százezrek is érkezhetnek Magyarországra. A miniszter szerint nem mindegy, Magyarország magyar marad vagy végérvényesen megváltozik.

Akár százezrek is érkezhetnek Magyarországra, ennyi ember pedig már tízéves időtávon megváltoztathatja a demográfiai viszonyokat – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Kiszomboron. Lázár János a 4200 lakosú Csongrád megyei községben szervezett utcafórumon elmondta, az ott élőknek közvetlen tapasztalatuk van a migrációról, hiszen néhány kilométerre onnan tavaly több százezer ember lépte át illegálisan a határt. Közülük 148 ezren itt regisztráltak Európában először, ez alapján pedig egyes országok felhatalmazva érzik magukat, hogy ide küldjék vissza ezeket az embereket, Magyarország pedig sehova nem tudja továbbküldeni őket – tette hozzá.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy százfős hallgatósága előtt hangsúlyozta, a betelepítéssel szemben nincs már más eszköz a kormány kezében, csak az, ha elmondhatja, az emberek egységesen elutasították azt. A népszavazás minden embert egyformán érint attól függetlenül, melyik politikai erőt támogatja, hiszen arról kell dönteni, ki éljen ebben az országban – mondta a miniszter, hozzáfűzve: „nem mindegy, Magyarország magyar marad vagy végérvényesen megváltozik”.

Aki lemond a részvételről, feladja saját hazáját”, mert ha kevesen vesznek részt a szavazáson, nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra Afrikából vagy a Közel-Keletről érkező embereket telepítsenek be – közölte Lázár János. A képviselő úgy fogalmazott, a határ mentén élőknek a betelepítés következményeiről is személyes tapasztalatuk van: a Trianon után Romániához csatolt falvakban 1947-ig nem változtak meg az etnikai viszonyok, az ötvenes-hatvanas években azonban nagyon sok román embert telepítettek ezekbe, a magyar közösségek pedig mára eltűntek vagy erősen kisebbségbe szorultak.

Egy kérdésre válaszolva a politikus kifejtette, a kötelező betelepítés jelentősen eltérne az eddig tapasztaltaktól. Nem ideiglenesen kellene elhelyezni embereket – amíg menekültkérelmüket elbírálják –, hanem befogadni őket, lakást, szociális, egészségügyi ellátást, gyerekeiknek óvodát, iskolát biztosítva. Mivel az ország teljesítőképessége véges, ennek következményeként vagy kevesebb jutna azoknak, akik ilyen ellátásban részesülnek vagy több adót kellene fizetni – közölte a miniszter.

Azokra a felvetésekre reagálva, hogy a betelepítés csak néhány ezer embert jelentene, Lázár János kijelentette, nem az a kérdés, először hány ember jön, hanem az, hogy elkezdődik-e a folyamat. „Ha megnyitjuk a határokat”, azt meghívásnak tekintik, és emberek milliói fognak elindulni Európa és Magyarország felé – mondta.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Neked X. A stílus miatt. További kellemes gyűlölködést.

Több pénzt kúrtak ki az ablakon a szar kampányra, mint amennyire tízszer annyi menekült ellátása kerülne, amennyit az EU ránk osztott volna. A hazánkat akkor adjuk el, ha a zsetont nem irányítjuk sürgősen az oktatás felé. Vagy egészségügy felé, vagy akármi felé, aminek értelme is van.

Válaszok:
ThunderDan | 2016. szeptember 26. 20:07

Ha Erdélyben nem folytatunk egy húzd meg-ereszd meg politikát, illetve a másik országrészben komolyan elkezdünk harcolni a Habsburgok és a törökök ellen is, akkor ma nincsen Magyarország. Lehet, hogy hősként haltunk volna meg, de mi lett volna az ára...Mi eltűnűnk a törökök meg a Habsburgok gyarapodnak, végül pedig a pusztán maradt országot betelepítették volna.

Most raktalak vissza egy percre, de mész vissza a karanténba. Régóta ott vagy. Egyébként neked bejön az a stílus? Szimplán közönséges és bunkó.

Kifinomult érvrendszer, de tényleg.

Menekült... már megint ez a baromság. Miféle "menekült" az, aki Irakból, Szíriából, Afganisztánból, Pakisztánból, Szudánból vagy Eritreából végigtrappol a fél világon... NÉMETORSZÁG [+Svédország], és csakis (!) Németország felé.

Miről is beszélünk?

Ráadásul a kvóta az egy tipikus brüsszelita képlet. Már akkor sem igazak a számok, amikor elfogadják azokat. Ha má egyszer működne a rendszer, mi lenne az akadálya a folyamatos arányos emelésnek?

Válaszok:
Maddox | 2016. szeptember 26. 20:30

Megkaptad a DK-brossúrát?

:)))))

Látom nem akarod felfogni, hogy olyan emberekről van szó, akiknek a menedékkérelmét már elbírálták, és jogosnak találták. Most nem a Keletinél összeverődött jöttmentekről van szó.

Van gyereked? Unokád? Milyen országot szeretnél rájuk hagyni, ha te már nem leszel?

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2016. szeptember 27. 10:15

Hát nem egy olyat, ahol sok milliárd folyik a haverok és kitartóik zsebébe.

Amúgy Magyarország és az ország miniszterelnökének véleménye nagyon jól ismert az EU döntéshozóinál.
Tehát nagyon jól tudják, hogy az ország nem akar migránsokat.
Ehhez képest a (korrupt) Fidesz rendez egy bázis-építő népszavazást aminek semmi tétje nincs, mert az EU-t nem kötelezi semmire és a számla már 10 Mrd Forintnál tart, aminek egy jelentős része a haveroknál kötött ki.
A kampány pedig már ott tart, hogy külföldre is küldik a kampány rizsát, még olyannak is, aki megtiltotta, hogy az adatait felhasználják, mégis megkapta a levelet. (Ez vajon nem jogszabályellenes pártunk és kormányunk részéről??)
Nagyon nagy a kétségbeesés, hogy nehogy érvénytelen legyen a népszavazás. Lézer Jani is már százezrekről beszél, pedig eddig "csak" városnyi migránsról volt szó.

Nagyon kell tolni azt a biciklit, mert a főnök ezt várja az alattvalóktól...

Válaszok:
pollip | 2016. szeptember 27. 10:25

"Amúgy Magyarország és az ország miniszterelnökének véleménye nagyon jól ismert az EU döntéshozóinál. "-ez nem akadály az elosztási mechanizmus alkalmazásához.
Naív vagy, ha hiszel brüsszelnek.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2016. szeptember 27. 10:28

Mind a négy visegrádi ország ezt mondja, ez viszont már túl sok ahhoz, hogy Brüsszel nélkülük, az akaratuk ellenére döntsön.

Nem tudom, ki alkotta, de szuper!

A híveknek ez természetes!!
Nekik ezzel nincsen semmi gondjuk, bezzeg "azelmúltnyolcév"-et nem felejtik...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés