Migráció

Merkel: Németország nem volt felkészülve a menekültáradatra

2016. szeptember 19. 14:31
Angela Merkel legszívesebben „visszaforgatná az idő kerekét”, mert ma már úgy látja: Németországot felkészületlenül érte a menekültválság. A berlini választás eredményét értékelve elmondta: vállalja a felelősséget a CDU kudarcáért. Hozzátette: nemigen akarja többé megismételni, hogy „sikerülni fog, megoldjuk”, mert ez a kijelentés tartalom nélküli, „üres szólammá” vált, és „sokakat sért”.

Legszívesebben „visszaforgatnám az idő kerekét”, mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság – mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

A politikus a vasárnapi berlini tartományi választás eredményeit értékelő tájékoztatón hangsúlyozta: pártelnökként és kancellárként vállalja a felelősséget a CDU kudarcáért. Elmondta: nemigen akarja többé megismételni, hogy „sikerülni fog, megoldjuk” (wir schaffen das), mert ez a kijelentés tartalom nélküli, „üres szólammá” vált, és „sokakat sért”.

Kiemelte: Németország „nem az integráció világbajnoka”, és ha a lakosságnak a menekültpolitikában irányváltást sürgető 82 százaléka azt akarja, hogy ne ismétlődjék meg a menedékkérők tavalyi tömeges, ellenőrizetlen beáramlása, akkor teljes az egyetértés, mert „éppen ezért harcolok én is”.

(MTI)

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Néha nem árt az okosabbra hallgatni.

Igazat mondott, nem volt fölkészülve.

Hianyolom a vegerol hogy lemond... Addig csak ures szolam.

Nem "megismetelni" nem kell a tavalyi baromsagot, hanem ott es akkor nem kellett volna engedni.

Ha pedig egy kormanyfo nem tudja mire van felkeszulve az orszaga es mire nem, akkor o maga felkeszuletlen es alkalmatlan.

Ha felkészültetek azóta, ha nem, még lesz áradat.
A csónakosokat is százával, ezrével hordják az olaszokhoz.

A német lakosság 82%-a irányváltást sürget a menekültpolitikában + a kancellár asszony szerint országa nem az integráció világbajnoka.

Remélem, a hazai liberálisok is olvassák ezeket a mondatokat...

Frau Merkel, nem Németország nem volt eléggé felkészülve ekkora áradatra, hanem maga.

Merkelnek előre kellett volna látnia , azt ami történt . Ellenőrizhető , hogy sokan egy éve már azt az állapotot írtuk le a Mandin , ami miatt most Merkel bocsánatot kér . S ezért szavazzunk nem-mel október 2-án ! A magyar baloldal pedig csatlakozzzon Merkel pálfordulásához !

Ez aztán a harcos nő!
Semmi szelfi, semmi "megoldjuk", semmi hívogatás, csak annyi, hogy a "többiek" csináljanak a migránsokkal, amit akarnak!

Vielen Dank!

Nem is azzal kampányolt, hogy hippi volt!
Hogy Stázikát ne is emlegessük, ugye.

Nem olyan hülye ő, a munka dandárját már elvégezte.

Szécsi Pál, de jó a szám:-))

Csuka!
Nagyon sajnálom, de a te személyed hiteltelenné teszi az amúgy is furcsán előadott "panaszt".

Hiányzik a bántalmazottak megszólalása és a rendőrség megkeresése sem volt bizonyított.
Ezzel együtt: Ha van igazság alapja annak, amit állítanak, akkor nagyon gyorsan meg kell szervezni a polgári védelmet.

Csuka!
Nagyon sajnálom, de a te személyed hiteltelenné teszi az amúgy is furcsán előadott "panaszt".

Hiányzik a bántalmazottak megszólalása és a rendőrség megkeresése sem volt bizonyított.
Ezzel együtt: Ha van igazság alapja annak, amit állítanak, akkor nagyon gyorsan meg kell szervezni a polgári védelmet.

Most őket fogják megmozgatni.

Az Usákok beigérték nekije a Béke Nobeldíjat, ha végrehajtja a migráns betelepitést amivel gyengiti az eu-t. Ezért volt a migránsimogatás, meghivás s nem foglalkozott saját és europa társadalmával, mert mint nagyasszonyként akart bevonulni a történelembe. Nem fogta fel, hogy csak egy közepes képeségü és a média meg nagyhatalmi erök épitették fel az imázsát.

Most azonos cipöbe jár, mint a mi Böszménk........

A háború után én úgy tudom, h. 15 millió németnek kellett fölkerekednie olyan helyekről, ahol évszázadok óta éltek. Nekem ez soknak tűnik, de a mai Lengyelország és Csehország határvidékén (Szilézia, Szudéták) Katowicéig éltek németek, teljes lengyel-német határvidék föl Szczecinig (Stettin), a teljes tengermellék, a tóvidék, Königsberg, sőt még északabbra is, szóval lehet, h. ilyesmi. Rémes.

Mürkül: "Németország nem volt felkészülve a menekültáradatra"

Ha nem vagyok felkészülve 400 fős bulira, akkor elhívok 4..5 kedves lányt, abból eljön 1..2. Ha 400 ismeretelent meghívok, az még hoz másik több százat és nem buli lesz, hanem kijön a Gestapo szétoszlatni a bulit. A szomszédok feljelentésére. És nem osztok szét minden szomszédnak húszat-húszat a drogos hülyegyerekekből, hogy ők is bulizhassanak egy jót, nálam meg marad a négy legjobb csaj.

"Ez egy vészhelyzet volt, vészhelyzetre semelyik ország sincs felkészülve."

És akkor hetekig minden illetékes magas helyről azt sugározza, hogy minden szír be lesz fogadva, Wilkommen, meg no limits ugye?

Merkelnek már nem marad ideje arra, hogy elmondja szenvedélyes igazságbeszédét, hogy az Energiewende-re sem voltak felkészülve, nem tudták megb@szni a fizika törvényeit és a robbanómotorra épülő autóiparuk sem volt felkészülve a villanymotor reneszánszára.

Most az ország a hibás, mert te a vezetéstudomány elemi szabályait se követted. Tűnj el mielőbb, Merkel!

Nem ő, az eszme, a mentalitás, amit képvisel. Most az SPD jön föl, ez sem lesz jobb.

Európa sincsen felkészülve semmire a tehetetlen, tehetségtelen, valahova elkötelezett vezetői miatt.
Pozsony: reménytelen emberek reménytelen javaslatai
Heves vállveregetések közepette megegyezésre jutottak, hogy politikájuk tökéletesen sikertelennek bizonyult.
2016. szeptember 20. 08:55

A pozsonyi csúcs „eredményeit” elnézve a Charlie Hebdo támadás után megtartott szolidaritási menet juthat eszünkbe. Ahogyan akkor, az európai vezetők most is átszellemült arccal próbálták nyugtázni, hogy a részvét és a megtörtség kinyilvánítása egyben megoldást is jelent magára a problémára.

A balliberális média szokás szerint mindezt sikersztoriként igyekszik tálalni. Hurráoptimista helyzetértékelésüket olvasva az az érzetünk támad, hogy a csúcson Európa összes problémájára megoldás született. Ugyanakkor megfeledkezünk arról az apróságról, hogy Pozsonyban az Unió vezetői csupán informális találkozót tartottak. Tehát valós döntések nem, csupán szándéknyilatkozatok születhettek.

A liberális sajtó céljai mégis érthetőek. Egyrészt maguk is látják, hogy Európa éhezik a sikerre. A választók türelme pedig egyre csak fogy. Muszáj tehát sikerjelentésekkel legitimiálni a brüsszeli elit politikai impotenciáját.

Másfelől jól láthatóan megy a taktikázás. Minden eszközzel megpróbálják ugyanis érvényteleníteni az október másodikai népszavazást. Ehhez pedig jól jön minden olyan hír, ami azt sugallja: a brüsszeli bürokraták már rég megoldották a problémát. Nincs itt semmi látnivaló. Tessék továbbhaladni.

A pozsonyi csúcs a valóságban tehát nem a sikerről, hanem a kudarcról szól. Pontosabban a kudarc beismeréséről. Európai vezetői végre egyet értettek abban, hogy baj van. Heves vállveregetések közepette megegyezésre jutottak, hogy politikájuk tökéletesen sikertelennek bizonyult.

Ez – az európai porondon legalábbis – valóban előrelépés, hiszen másfél évvel ezelőtt Magyarország még rendre a szégyenpadra volt ültetve, amikor ki merte mondani ugyanezt.

Mára úgy tűnik nekik is sikerült belátniuk ezt az evidenciát.

Józan paraszti ésszel bárki beláthatja, hogy „kell egy terv”, hogy „tiszta és őszinte nyelvet kell használnunk” és „figyelnünk kell a polgárok elvárásaira”. Mert amit eddig az összeurópai megoldásnak álcázva csináltak, az bizony működésképtelen. Hovatovább káros.

Szomorú, de igaz: akiknek az elmúlt évek során az orbánozáson kívül semmi nem jutott eszébe, azoknak nem valószínű, hogy ezúttal túl sikerül lépni saját korlátaikon. „A jelenlegi ülésen meghatározzuk, hogy miről hozzunk majd döntést a következő ülésen” attitűdön túl hiába várunk ugyanis világmegváltó terveket.

A problémát nem tudják megoldani, mivel részben ők maguk a probléma.

Jobb, ha szembenézünk azzal, hogy az Európai Unió következő egy évének forgatókönyve: reménytelen emberek reménytelen javaslatokat fognak tenni.
mozgasterblog.hu

A V4-ek a legsikeresebb csoport az eu-ban-sok külföldi szerint.
Tapasztaltuk, hogy a nyeu-i ember lassan eszmél rá a valóságra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés