Migráció

Orbán: A brüsszeli politika civilizációs katasztrófához vezet

2016. szeptember 12. 15:38
A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával indult a parlament őszi ülésszaka. Orbán Viktor beszédében nagyrészt a migrációs válságról és a kvótanépszavazásról beszélt. A kormányfő azt is mondta: a brüsszeli politika civilizációs katasztrófához vezet, amely lassan, de feltartóztathatatlanul halad. A miniszterelnök szerint Európának fel kell ébrednie, a migránsválság ugyanis nem fog magától megoldódni.

Előrébb tartunk, mint négy éve – értékelt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben. A kormányfő az őszi ülésszak első napján az előző parlamenti ciklus közepe óta elvégzett kormányzati munkáról adott számot felszólalása elején. Úgy fogalmazott: „sokat dolgoztunk, és ennek eredményeként jó úton, jó pályán haladunk, végre megint van jövőnk, van miben reménykedni”. „Munkás évek állnak mögöttünk” – értékelt.

A miniszterelnök szerint Európának fel kell ébrednie, a migránsválság ugyanis nem fog magától megoldódni. A kormányfő hibának tartja, hogy Brüsszel naivitással válaszolt a bevándorlás által okozott kihívásokra. A naiv politika bódulatot okoz, elveszi a cselekvőképességünket és bajt hoz a fejünkre. Ma ez a naivitás Brüsszelben általános – fogalmazott. Orbán Viktor napirend előtt felszólalásában hangsúlyozta: nem belső leszámolásra, hanem értelmes vitákra, egységre van szükség Európában.

Orbán Viktor elmondta azt is: a pozsonyi EU-csúcson is fel fog lépni „a naiv és veszélyes” bevándorláspolitika ellen, amely helyett erőt felmutató önvédelmi migránspolitikát javasol. A miniszterelnök úgy fogalmazott: a brüsszeli politika civilizációs katasztrófához vezet, amely lassan de feltartóztathatatlanul halad.

Kijelentette: a tagállamok szintjén kell megerősíteni az Európai Uniót, annak alapját ugyanis a tagállamok és nem a brüsszeli intézmények adják. A kormányfő hangsúlyozta: gazdaságilag is meg kell erősíteni a közösséget, amelynek versenyképessége globális szinten hatalmasat csökkent az elmúlt évtizedben. Nem kilépni akarunk, hanem meg akarjuk javítani – mondta az unióról, hozzátéve: Magyarország egy európai hadsereg felállításának gondolatát is támogatja.

Orbán szerint a magyar migrációs politika erkölcsileg is megalapozott: a segítséget kell odavinni, ahonnan a bevándorlók jönnek, nem pedig a bajt idehozni – hangsúlyozta a kormányfő. A miniszterelnök Magyarország megvédését nevezte az október 2-i kvótanépszavazás céljának.

A kormányfő azt mondta, „a kvótanépszavazással meg akarjuk változtatni a brüsszeli bizottság által már meghozott döntéseket”, amelyek közül kiemelte: felső határ nélküli, automatikus bevándorlószétosztási mechanizmust akarnak megvalósítani, és könnyítenék a családegyesítés folyamatát. Brüsszelnek azonban ez sem elég – folytatta –, „cselre készülnek”, mert ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak baloldali városokkal. „Most fog eldőlni, hol lesznek migránstelepek” – mondta Orbán Viktor, aki ezért a baloldali vezetésű településeken élőknek is azt tanácsolja, menjenek el szavazni október 2-án.

A kvótareferendum nemcsak egy országos népszavazás, hanem 3200 helyi népszavazás is, mert Brüsszel terve nemcsak az országot fenyegeti, hanem a településeket is – fogalmazott a miniszterelnök.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 183 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Most fog eldőlni, hol lesznek migránstelepek”

Nem ezt mondtam epp az elobb a masik cikknel? Ahol a legkevesebb a NEM a lakossag aranyaiban, oda teszik a migriket.
elvegre ott akarjak oket legjobban, mindenki igy jar jol...

Válaszok:
bookmark | 2016. szeptember 12. 16:36

Téged pedig még az sem zavar, hogy igazat ír...

Három település hangzott el. Szeged, Salgótarján és Zugló.
Schulz közvetlenül akar megállapodni a szoci városokkal, így megkerülve a nemzetállami döntéseket. Ha már egyszer be lettek engedve szabadon mozoghatnak az országban.

Irreleváns témák ha már levágták a fejed.

Szerintetek a régi magyar forró szurokkiötőket, hova tegyük az új kerítésekre, hogy design-os legyen?

Neked az érvelés hülyézésből áll?

Az biztos :) ezzel ugy beszaratta a maszop nyuggereit hogy mar gyurcsanynak szemelyesen se maradnak otthon :)

Ne bántsad outsider1-et. Ő már felajánlotta a lakását a migránsok elhelyezésére és kiköltözik a sufniba.

Dénia 2016. szeptember 12. 13:08
@Berecskereki
Ezt gondolod, vagy tudod? Mi lehet az, amit az utolsó napokban bevet a kormány?

Úgy látszik előbbre hozták és az első lapot már ma kitakarták.

"Az én munkám nagyon is racionális, naponta hozok döntéseket kizárólag számok alapján"

DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Csak vicceltem.

Orbán Viktor most beletiport a lelkükbe, és még nem is Ő találta ki, hanem Martin Schulz: Magyarországon is vannak települések, ahol nem utasítják el a menekülteket. Ilyen például Szeged, egy “elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”
Ebből pedig egyértelműen következik, hogy a baloldali városok, városrészek elkötelezettek a migránsok befogadására.

Tunya a munkáspárt hírhordója. Mostanában nagyon elfoglalt a susványosban.

Gyurcsány arról énekel, hogy ő minden állampolgárt szeret.
Azokat is nagyon szeretheti, akiknek kilövette a szemét.
Outsider szerint : Éljem a szeretet! :))

mert ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak baloldali városokkal. „Most fog eldőlni, hol lesznek migránstelepek”

Ugye világos, mit mondott?

Be fogja engedni a migránsokat, bármi lesz a szavazás végeredménye.

Az egész szavazás egy komédia.

Arról szól, hogy a magyart szembe állítsa a magyarokkal, amíg a mészárosok, habonyok, rogánok, és a piramis tetején ő, szétlopják az országot.

Ez az én véleményem.

Rendszeresen a 3000 milliárdot emlegeted, amely nem megtakarítás volt, hanem hitel.
Úgy állítod be, mint a megszűnés után ez a gazdaság fejlesztésére lehetett fordítani, de eltűnt. Minden napilap hozta a felhasználást.
A 7000 milliárd uniós támogatás pedig 7 évre elosztva jelenik meg, vagyis évente átlagosan 1000 milliárd.

Részletesebben.


Magánnyugdíj pénztárak vagyonának felhasználása

Közvetlen államadósság-csökkentésre 2017 milliárd, költségvetési befizetésekre 459 milliárd, stratégiailag fontos cégek értékpapírjainak átadására az államnak 264 milliárd, valamint reálhozam és tagi hozzájárulás kifizetésre 231 milliárd forintot fordítottak.

Az uniós támogatás nem egy évre szól, hanem 7 évre. Így hét év GDP értékéhez kell a 7000 milliárdot viszonyítani. A GDP adatok itt találhatók: http://www.ksh.hu/docs/hun/xst..

A korábbi uniós költségvetési időszak 2007-2013-ig terjedt. Ennek az időszaknak a fele az MSZP/SZDSZ kormányzás időszakára esik.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. szeptember 13. 7:42

A GDP értéknél pedig a következő képletet kell figyelembe venni, amely kihatással van az uniós támogatások felhasználásra a GDP érték szempontjából.

GDP = fogyasztás + beruházás + export – import

Az uniós támogatások 40 %-a import anyag, gép, berendezés.

persze-persze, akkor miert sietett Zuglo es Salgotarjan ballib vezetese nagy garral hirdetni hogy ok aztan ugyan nem kernek a migrikbol?

Hiszen nyilatkozhattak volna hogy ok nem "gyulolkodnek", meg "befogadok" es "szivesen latjak a menekulteket"... valahogy megse ez volt a reakcio, hanem mint az orult kezdtek elhatarolodni, na vajon miert? Azert mert ismerik a sajat szavazobazisukat...

Aki azt igeri hogy "magadtol" ved meg, na az a kokler, manipulator meg mindketto..

Legyszives es idezd fel hol es mikor koveteloztek, eroszakoskodtak menekulo magyarok, hol es mikor dobaltak el a nekik adott etelt, hol es mikor viselkedtek agressziven vagy tamadtak az intezkedo hatosagra. Meg ugy eleve mikor viselkedtek orjongo allatokkent.
Ha talalsz ilyen peldakat, akkor esetleg megallhat a hasonlatod, addig nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés