Felvásárlás

Az Univision vásárolta fel a Gawkert

2016. augusztus 17. 9:21
Az Univision nevű médiacég vásárolta fel a Gawkert 135 millió dollárért. Nick Denton cége június elején csődöt jelentett, miután az ismert pankrátor és színész, Hulk Hogan sikeresen perelte őket, amiért lehozták egy szexvideóját az engedélye nélkül. A floridai bíróság 140 millió dollár kártérítést ítélt meg Hogannek, akit az ügyben az a Peter Thiel támogatott pénzügyileg, akiről a Gawker 2007-ben írta meg, hogy meleg.

Eladták a Gawkert: a Hulk Hogan kártérítési pere kapcsán csődbe ment médiavállalkozást az Univision vásárolta fel 135 millió dollárért. Nick Denton bloghálózata – amelynek magyar ága volt a Szily László és Gazda Albert nevével fémjelzett Cink.hu – azután jelentett csődöt, hogy egy floridai bíróság összesen 140 millió dollárnyi kártérítést és büntetést ítélt meg a Gawker Media ellen, miután ők leközölték Hulk Hogan pankrátor és színész szexvideóját.

Örülök, hogy a munkatársaink biztonságban folytathatják a munkájukat az új tulajdonossal, eltávolodva a cég ellen indított jogi kampánytól. Nem is választhattunk volna olyan tulajdonost, aki jobban elkötelezett lenne az energikus újságírás iránt” – nyilatkozta Denton. A másik ajánlatot a Ziff-Davis, akik többek között a Gawker hálózatában lévő io9-nak és Kotakunak is versenytársat jelentő IGN-t birtokolják.

A Hogan által indított pert Peter Thiel szilícium-völgyi milliárdos finanszírozta, aki azért rágott be Dentonékra, mert 2007-ben megírták róla, hogy meleg. Thiel a New York Times hasábjain fejtette ki most álláspontját: szerinte a médiának meg kell tanulnia, akár ilyen kemény leckék árán is, hogy tisztelni kell a privátszférát, és hogy egyes ügyeket hagyni kell, ha azok nem szolgálják a köz ügyét.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés