Migranti

Kimaxolta Olaszország a migránskvótát: 25 migránst ezer lakosonként!

2016. augusztus 10. 17:20
Minden egyes olasz településnek ezer lakosonként 25 migránst kell befogadnia – javasolja a folyamatosan súlyos migrációs válsággal küszködő Olaszország belügyminisztere.

Míg Délkelet-Európában a tavalyihoz képest jelentősen enyhült a migrációs hullám, addig Olaszországnak most is folyamatosan szembe kell néznie a migránsok áradatával.

Az olasz államnak 145 ezer migránst kellene most letelepítenie. Angelino Alfano olasz belügyminiszter radikális tervet fogalmazott meg: szerinte a migránsokat a teljes országban el kellene osztani, Itália mind a nyolcezer településének 1000 lakosonként 25 migránst kellene befogadnia. Az olasz kormány fizetne is az elszállásolásért a településeknek. 

Az olasz Il Giornale lap szerint Olaszország összeomlóban van a migrációs válság súlya alatt. Dél-Olaszországban, különösen Szicíliában őrületes a helyzet, de most már Észak-Olaszország is telítődik el nem szállásolt migránsokkal. Az újság szerint a Renzi-kormányzat azonban nem fordítja vissza a migránsokat, nem utasítja ki azokat sem, akiknek nincs joguk az ott tartózkodásra. A lap figyelmeztet arra, hogy a helyzet fokozhatja a feszültséget az olasz őslakosok és a migránsok között. 

 

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Minden egyes olasz településnek ezer lakosonként 25 migránst kell befogadnia "

Egy estére? És miért nem ezeret?

A 90-es években az albán behajózokkal még logikusabban bántak Taljánföldön..

A sok hülye akkor fog észhez kapni, ha már fél Afrika Európában lesz...

"Az olasz államnak 145 ezer migránst kellene most letelepítenie"

Ez honnan jött ez az ukáz? Hova telepíti le?

"Dél-Olaszországban, különösen Szicíliában őrületes a helyzet"

Érdekes egy Afrikához közelebbi EU szigeten, Máltán nem különösen súlyos a helyzet..

Remélem, az azért eszébe jut a kvóta mellett kampányoló frontországoknak is, hogy a szétosztás is csak átmeneti megoldás erre az egészre. Nyilvánvaló, hogy itt nem egy lokális háborús övezet lakóit kell ideiglenesen befogadni, hanem kontinensnyi túlszaporulatot kéne tudni folyamatosan behozni és letelepíteni.

Ezt meg a háta közepére nem kívánja egyik nemzet se. Még a németek sem, akármit is mondanak a hülye vezetőik.

Válaszok:
hátakkor | 2016. augusztus 10. 17:42

"a Renzi-kormányzat azonban nem fordítja vissza a migránsokat, nem utasítja ki azokat sem, akiknek nincs joguk az ott tartózkodásra. "

Meghívót nem küldött hetente négyet?

Eddig Európában összesen - megszámoltam - 3 000 lelket sikerült kvótázni a 2 millióból. Azokat is főleg Németországba.

Válaszok:
Megtalálta | 2016. augusztus 10. 17:55

Kizárt dolognak tartom, hogy Olaszországban rövid időn belül nem faji jellegű balhékhoz fog vezetni ez az egész. És a baloldal bukásához. Egyszerűen nevetséges, hogy egy ország mindenféle emberijogi anyjukkínjára hivatkozva ne védhesse meg a saját területét. Ha ez az emberi jogi charta miatt van, akkor egyszerűen fel kell mondani a francba.

Világos, a franc se akar szolidáris lenni, pláne úgy, hogy folyamatos az utánpótlás. mert párezer migráns átvenni nem nagy kunszt még nekünk se, de hogy közben nem tudjuk a határainkat védeni, az egész egyszerűen szánalmas. Ez az EU valami elképesztően lassú és tehetetlen valami.

Afrika sok helyén brutál a népszaporulat, már nem 30 év az átlagkorhatár, viszont a víz is egyre kevesebb.
Értem, ha nem bírkózunk meg az ősközösség és a középkor szintjén élőkkel, de hogy meghívók mennek de facto és de jure?

Miközben USA, Kanada, Ausztrália, Japán tartja a szabályait. ( első három migrációs alapú ország, csak oda MAGASABB rendű kultúra migrált. Persze ha minden kultúra, civilizáció, ember és vallás egyenlő, - ezt hiresztelik - akkor jöhetnek a pápua új-guienai kannibálok is Renzihez..).

"Ha valóban emberiességi szempontok állnának a háttérben, akkor az európai benszülöttek is figyelembe lennének véve."

Meg Berlin vízumot adna a követségein, konzulátusain. Nem tudom hányan lúdörögnek még pl. Belgrádban. Miért kell vándoroltatniuk a nagy lehetőséget? Vízum és Luftwaffe a kancelláriára. Onnan kvóta a tartományaik között.

Itália megtelt, s a nép egyre ingerültebben szemléli a balközép kormány tehetetlenségét.

A hangulatot példázandó néhány olasz komment:

"nincsenek olasz kormányok, kívülről vezénylik őket"
"Előre Kalergi terv!"
"ma 25, holnap 100, egy hónap múlva 500, s tovább, amíg számszerűen meghaladnak bennünket"
"valakinek előbb, vagy utóbb felelnie kell az ország széteséséért, kívánom, hogy ez hadbíróság legyen"
"azok a kormányok, akik lezárták határaikat, azok megvédik állampolgáraikat. Mindez nem történik Itáliában. A mi kormányunk hipokrita és a mi első számú ellenségünk"
"honnan veszi a pénzt Alfano?"
"áruló, aki megszavazta, életfogytiglani börtön neki"
"meg kell állítani a partraszállást"

A kevésbé fésülteket már nem is idézem.

Az olaszok a saját bőrükön élik meg azt, amiről a magyarországi ballib világ békebeli, kispolgári sörözgetés közben gyártja vízióit, ontja a náci jelzőket a migrációt ellenzőkre.

Vagyis a valóság és a nemzettel szembeni felelőtlen ködös lebegés áll egymással szemben.

A számok is segítenek közelebb kerülni a valósághoz. Statisztikai felmérések szerint 2015-ben 5.8 millió idegen kérte regisztrációját Itáliában, s ebben az évben 2.9 millió távozott külföldre.

A hivatalos statisztikák szerint 2015-ben 3.521.825 idegen tartózkodott az országban, a lakosság 5.8 százaléka. S a számuk drámaian növekszik. A déli tartományok gyakorlatilag elestek, Milánóban rendkívüli állapot bevezetésén gondolkodnak. Azaz mára egész Itáliát elöntötte a migráns áradat, az ország lebénul, a gazdaság, a bankok romokban.

remélem, hogy az Il Giornale cikke, minden, az olasz helyzetet bemutató információ eljut az ballib pártok asztalára, s szavazóik is szembesülnek pártjaik demagóg irányvonala tarthatatlanságával. A jobb-és baloldal egy csónakban hajózik, ha az egyik meglékeli, akkor mindketten a vízbe fognak fulladni.

Ébresztő , Ferenc pápa! Végveszélyben a Vatikán!

Az Amnéziás Internacionálé igen erősen tiltakozna!!!

Hogy van olaszul a "Wir schaffen das"?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés