Vona 2018-as miniszterelnöksége nagyon jót tenne az országnak

2016. július 19. 13:38

Schlecht Csaba
Médiapiac
A G-nap előtt Lajos többi orgánumához hasonlóan kézi vezérlés zajlott a Lánchíd Rádióban is, a kormányból hetente jártak ki eligazításra. Ennyire hülyék a politikai pártok. Interjú.

Bayer Zsolt azt állította, hogy Simicska kiadta a sajtójának: Orbán családjára is lőni kell.

Ilyen utasítást nem kaptam, ez fel sem merült. Bő egy éve működünk a jelenlegi felállásban, és azóta sem bántottuk se Orbán családját, se a gyerekeit, se senkijét. Lajos csak azt kérte, legyünk elfogulatlanok és pártatlanok.

A korábbiakkal szemben?

Igen. A G-nap előtt Lajos többi orgánumához hasonlóan kézi vezérlés zajlott a Lánchíd Rádióban is, a kormányból hetente jártak ki eligazításra. Ennyire hülyék a politikai pártok. Még ezt sem bízzák a szakemberekre. Minden médiumot a sajtóosztály meghosszabbításának tekintenek, így is kezelik. Miközben azt hiszik, a sajtó mindenható.

(...)

Ők ketten találták ki, építették fel a rendszert. Állítólag jóval a G-nap előtt, már 2014-ben összevesztek, méghozzá pont a médián.

Így igaz. A választások után vesztek össze, aminek két oka volt: az egyik valóban Viktor második ciklusra tervezett médiapolitikája, aminek Lajos lett volna a végrehajtója. A másik Paks és az orosz közeledés ügye. Lajosban a mai napig igen erős az oroszellenesség.

Mi Orbán új médiapolitikai koncepciója?

Klasszikus szocialista médiavilágot akar: kizárólag kormánypárti vagy abszolút semleges sajtót, ahol nincs kritika, és amit kizárólag „az igazságot csak mi tudjuk” felfogás vezet. Erre viszont Lajos nemet mondott. De Orbán továbbra is hisz benne, most is ezt akarják végrehajtani. Érdekes kísérlet, akár még be is jöhet. Két év múlva meglátjuk.

A 2014 előtti Simicska-médiában sem fordult elő kormánykritika.

De, azért előfordult. Például Schmitt Pál lemondatásához a Magyar Nemzet vezércikke volt az utolsó csepp a pohárban.

(...)

És önök mit játszanak? Minapi sajtóhír szerint Simicska és médiája a Jobbikot építi a 2018-as választásokra.

Uborkaszezon van. Ezek az orgánumok csak a Fidesznek tesznek jót azzal, hogy időnként felmelegítik ezt a témát. Mi pedig a Jobbiknak akkor teszünk jót, ha pont úgy kezeljük, mint a többi pártot.

Nincs háttérmegállapodás?

Nincs. Én sem tettem ki Vona-képet a szobám falára. De véleményem attól még van a kormány tevékenységéről, méghozzá lesújtó. Ahhoz, hogy 2018-ban egy másik kormány állhasson fel, választást kell nyerni. Meggyőződésem: bármennyire is jóval szerényebbek Vona képességei, mint Orbáné, ha 2018-ban Vona lenne a miniszterelnök, az nagyon jót tenne az országnak.

Tessék?

Elérkeztünk abba a fázisba, amikor Viktor kétségtelenül meglévő fantasztikus politikai tehetsége kárt okoz, mert a visszájára fordult. Egy politikusnak hatalmon két dolga van: jól kormányozni és megnyerni a következő választást. Viktor az első miniszterelnöksége alatt remekül kormányzott, de megfeledkezett arról, hogy meg kell nyernie a következő választást. El is bukta. Amikor aztán 2010-ben újra hatalomra jutott, már csak a második feladatra koncentrált. 2014-től kidobta a jó kormányzást, és csak az érdekli, hogy nyerjen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Klasszikus szocialista médiavilágot akar: kizárólag kormánypárti vagy abszolút semleges sajtót, ahol nincs kritika, és amit kizárólag „az igazságot csak mi tudjuk” felfogás vezet."

Hát, bármilyen zseniális tehetségű politikus is Orbán Viktor, ezen a területen még nem ért el totális sikert, lásd: 444, HVG, Népszava, Népszabadság, MNO, Index, Kettős Mérce, 24.hu, ÉS, ATV, RTL, Klubrádió, meg a többi, ami most hirtelen nem is jut eszembe.

"Meggyőződésem: bármennyire is jóval szerényebbek Vona képességei, mint Orbáné, ha 2018-ban Vona lenne a miniszterelnök, az nagyon jót tenne az országnak."

Ó, igen!
Rövidesen Bernike lenne a következő miniszterelnök, mert Vonát könnyű lenne megpuccsolni, hiszen ő "csak" egy férfi, nem illik a képbe.

Node, nem kell itt semmiféle miniszterelnök-váltás, jó, az, aki most van.
Van politikai tapasztalata, sőt ésszel is meg van áldva.

Válaszok:
pollip | 2016. július 19. 14:46

Gondolom irányíthatóbbnak tartja Vonát, azért szeretné minelnöknek.

Vona kijelentette ha nem nyer a Jobbik 2018-ban lemond az elnökségről. Csabának más miniszterelnök jelölt után kell néznie.

"én szabadnak látom a magyar médiát.
Mindenki azt mond, ír, nyilatkozik, amit akar."

Igaz, meg amit a tulajdonos elvisel ebből.

( OV) Államférfi minőségében viszont Horthy és Rákosi után a harmadik legkártékonyabb modern kori politikus. Csak az általa okozott károk felismerése az ország egy jelentős részénél még várat magára.


Bizony várat magára a felismerése is. Jó várakozást!

Annyi orosz közeledés történt, hogy Krímet annektálták. Lajos nem tud atomerőművet szállítani.

"Egyrészt Vona pártja soha nem szerez annyi szavazatot, amennyi szükséges lenne ahhoz, Vona egyáltalán miniszterelnök lehessen, de annyit pedig végképp nem, hogy tartósan hivatalban maradhasson"

lehet puccsban utaznak, nem választásban.

"Orbántól viszont tényleg nem várható már semmi érdemi javulás."

A jót nehezebb javítani. De most szervezik át a kormányüléseket, ha olvasod a híreket. Lesz gazdasági napi, meg stratégiai vonal. Is. A négy éves választásoknak van egy olyan kisérő jelensége, hogy hajlamosít a stratégiai, több évtizedes időtávlatú gondolkodás mellőzésére.

Bár ebben is erősebb OV, van egy íve a kormányzásainak és az ellenzékben töltött időnek is.

Amúgy nem Schlecht Csaba dönti el ezeket a Lánchíd rádióban. Választásokon a választók döntenek, nagyobb távlatból meg a történelem teszi helyre nagyjából államférfiak teljesítményét, bár mindig maradnak viták. Nincs egzakt mérőszám.

"Lajosban a mai napig igen erős az oroszellenesség"

Lajos rasszista lenne??

Vonáról eddig annyit lehet tudni, hogy kaparászott OV körül, polgári körözött és felmérte, hogy inkább újjá szervez egy Jobbik mozgalmat, mint párton belül győzze le a Főnököt. Aki meg is mondta Vonának, hogy sok gombócot kell megegyen még, hogy kormányra kerüljön.

Tavaly migráns népszavazást követelt Vona. Megkapta, erre inkább a gránitszilárdságú Alaptörvényt barkácsolná, hátha attól jobban megijed Juncker. Amikor a népszavazást is leszarja az EB.

De nem baj, ha Lajos feltolja Vonát a legerősebb ellenzéki párt poziciójába. A protest meg frusztrált szavazók addig sem a poszt- és neokommunistákat húzzák be.

Jó, hogy nem rögtön egy Szigetvári kormány tenne jót Magyarországnak!

2018-ban eldöntöd kire szavazol.

"...egy része ennek már biztos - a fideszre nem!"

Innentől jönnek a dilemmák..

Na, ilyen (ál)kérdést is csak egy kukagyerek tehet fel.

:))))))))))

Nekem az a kedvenc mozzanatom, hogy most Schlecht (meg előtte sokan mások is) Simicska oroszellenességét nevezték meg a G-nap egyik fő okaként.
Erre Simicska kit karol fel? Hát persze, hogy az ájult oroszbarát Jobbikot. Amelyik meg - láss csodát - nagyjából ettől kezdve immár a külpolitikai orientációját tekintve is 180 fokos fordulatot tesz, és jönnek a "nyugati nyitás", "az USA a szövetségesünk", "az európai integráció megkerülhetetlen", "nyitni kell az USA és Németország felé", "kamaszbetegség volt az EU-ból kilépést követelni" és egyéb hasonló szlogenek... amik a totális ellentetjei mindennek, mint amiről a Jobbik egészen addig pampogott, viszont egyre inkább belesimulnak a Simicska-féle atlantizmusba.

Na, akkor ennyit az "elvhű" Jobbikról, meg az újsütetű gazdi játékszeréről.

:))))))))))

Volner lehetne a pénzügyminiszter, csak hét céget számolt fel adótartozással. látszik, hogy ért a gazdasághoz és a pénzhez:-))))

Novák ki lett gyomlálva, nyesegetve, fűnyírózva:-))))

"Meggyőződésem: bármennyire is jóval szerényebbek Vona képességei, mint Orbáné, "

Most lehet nevetni:-))))
A szerény képességűt lehetne jól sakkban tartani, hátulról irányítani, befolyásolni....stb
Mit mondjak, hiába szeretné Vonát minelnöknek, jól leszólta az észbeli képességeit:-)))))))))

Én már csak így fogok írni róla: Vona, a szerény képességű:-))))))))))))))

Szerényebb képességű:-)))))))))
Te milyen kondába, gulyába, falkába tartozol?
Megfigyeltem, hogy azok birkáznak, akik egy másik, erőszakosabb csoportba tartoznak:-)))))))

Az interjúalanynak az azért nem bírt kijönni a száján, hogy Orbánnal egy szinten van Vona, vagy akár közel lenne hozzá. Szerényebb képességű:-)))))))))))

Picivel előtte meg Grósz Károly :)

"mit szólna az Unió, ha esetleg Vona Gábor és a Jobbik kerülne kormányra.."

Az hagyján! Mit szólnának elébb a magyarok! Hogy kerülnek kormányra?

Koaliciókényszer, vagy puccs?

Ha Fletó -élékkel koaláznak Vonáék, akkor elnézőbb lesz az EB, ők sponsorálják Fletót valamiért..

Figyelj:-)
2018-ban Vona lemond a pártelnökségről, ő maga mondta-ha nem lesz a jobbik kormányzópárt és ezt tudjuk, hogy nem lesz.
Utálom, hogy rasszistázol, ezért x-et adok és további kellemes gyűlölködést.
Ne válaszolj.

"minden jó, amit a Fidesz és imádott Viktoruk csinál, ha épp tönkreteszi a közoktatást, szétlopja az országot, az is. "

Nem teszi épp tönkre a közoktatást és nem lopja szét az országot. A költségvetés rendben, adósságráta csökken és még a közvagyon is nő, épül az ország. Ez jó. Nem volt ez mindig így, az is viszonyítási alap.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés