Nincs belépőjegy

Kurz: Egy szigeten kellene elhelyezni a menedékkérőket

2016. június 5. 13:16
Azzal, hogy kimentjük a migránsokat a tengerből, még nem adunk belépőjegyet Európába – szögezte le Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Die Presse-nek adott interjújában. Szerinte az ausztráloktól is lehetne tanulni, akik be sem engedik a vizeikre a migránsokat szállító hajókat.

A tengerből való kimentés még nem jegy Európába” címmel közölt interjút Sebastian Kurz osztrák külügyminiszterrel a Die Presse. Az ÖVP-s politikus szerint a migránsokat egy szigeten kellene elhelyezni a menedékkérelmük elbírálásáig, mint ahogy azt Amerikában is csinálják. Arra a kérdésre, hogy Leszbosz vagy Lampedusa lehetne-e ez a sziget, kitérően azt mondta: aki egy Leszboszhoz hasonló szigeten van és nincs esélye, hogy menedékjogot kapjon, nagyobb eséllyel fog a hazájába visszatérni, mint az, akinek már szállást biztosítottak egy bécsi vagy egy berlini lakásban. 

Ausztrál mintára kellene kezelni a helyzetet

Ezen kívül Ausztráliát is lehetséges mintaként említette az EU számára: az ausztrálok nem engedik be a migránsok hajóit a vizeikre, hanem Pápua-Új Guinea és Nauru partjaihoz kísérik őket. Az osztrák külügyminiszter azt is megjegyezte: hazudik, aki azt állítja, hogy Ausztrália ne lenne szolidáris, ugyanis az ország tízezreket befogadott.

Kurz szerint az EU-nak egyértelműen le kell szögeznie, hogy aki illegálisan érkezik, az nem kap menedékjogot. Ezen kívül azt is biztosítani kell, hogy a tengerből való kimentés ne jelentsen egy belépőjegyet Európába.

A miniszter úgy vélte: a jelenlegi európai rendszer ahhoz vezet, hogy emberek ezrei vesznek oda a Földközi-tengerben, hiszen nagy reménnyel indulnak neki a veszélyes útnak. Kijelentette: meg kell szüntetni az Európába vezető illegális migrációs útvonalakat. Sebastian Kurz javaslata szerint az uniónak egy olyan hadtestre lenne szüksége, amely a 28 tagállam biztonsági erőiből áll és védi az Unió külső határait. Úgy vélte, ez eddig azért nem jöhetett létre, mert tavaly az európai politikának egyetlen célja volt, mégpedig a menekültek továbbutaztatása Németország felé.

Veszélyes a török függőség

Kifejtette azt is, hogy az uniónak több segítséget kellene nyújtania a menekültek származási országának, továbbá Európának áttelepítési program által kellene befogadnia az embereket. Kérdés, hogy Európa változtat-e azon a gyakorlaton, hogy az emberek 99 százaléka embercsempésszel érkezik a kontinensre és csupán töredékük az áttelepítési programmal – mondta Sebastian Kurz. 

A Törökországgal való uniós megállapodásra vonatkozóan a tárcavezető úgy nyilatkozott: ha Európa Törökországra hagyatkozik, veszélyes függőség alakulhat ki. Európának erősnek kell lennie, meg kell tudnia védeni a határait, és magának kell meghatároznia, hogy ki utazhat be a kontinensre - mondta és hozzátette: ezt pedig sem Törökország, sem az embercsempészek nem dönthetik el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne szigeten, mert ott laknak is emberek. Egy jó nagy hajó alkalmasabb lenne, így nem zavarnák mások nyugalmát.

Ez nekem a vészkorszakot idézi taxisofőri értelemben

"Kurz: Egy szigeten kellene elhelyezni a menedékkérőket"

Manhattan?

Válaszok:
hátakkor | 2016. június 5. 18:11

Szárnyas kapu akkor nincs?

Válaszok:
Nomine | 2016. június 5. 17:54

"Arra a kérdésre, hogy Leszbosz vagy Lampedusa lehetne-e ez a sziget, kitérően azt mondta: aki egy Leszboszhoz hasonló szigeten van és nincs esélye, hogy menedékjogot kapjon, nagyobb eséllyel fog a hazájába visszatérni, mint az, akinek már szállást biztosítottak egy bécsi vagy egy berlini lakásban. "

Mi a fene! Lakást kapnak ?
Az európai munkavállalók meg albérletet?

"Ausztrál mintára kellene kezelni a helyzetet"

Ja, kéne!
Oszt miért nem KELL????

Nocsak, te már Kurzban is Habony Árpádot látod? Csak azért, mert nem a szokott migránssimogató szöveget nyomja? Kérdezd meg orvosodat gyógyszerészedet.

:-))))))) nekem is eszembe jutott:-)))

Akkor mondd neki, hogy jó helyen tapogatózik, de nem lesz sokáig külügyminiszter, ha ilyeneket mond.

Amúgy a muttinak nem akarsz valamit súgni?

Csak azt nem értem, hogy miért nem kényszerítik őket arra, hogy takarítsanak maguk után?

Ez lenne a minimum!

Mai hírek szerint migránsellenes tüntetők vonultak az utcára Németországban és Angliában is, összecsapva a migrációt pártolókkal.

Valahogy egyre jobban löki a valóság irányába az európai elitet ez az egész népvándorlás. Egyre jobban féltik politikai jövőjüket.

Ugye, most provokálsz?
Nem meghalniuk kell, hanem hazamenniük.
A 90%-nak semmi alapja "menekültnek lenni". Az embercsempészeket meg felhúzni az első erős fára.

"Akik szerint anyagilag kellene büntetni az EU-nak azokat az országokat melyek nem hajlandók befogadni, azok az EU-szétesését segítik elö..."

Hát, ez nem nagy mondás. Az EU amúgy sem fog "szétesni". Az nagy károkat okozna a nagytőkének.

Ausztrália egy másik "tengely" tagja.
Nekik nincsenek sorosárváik.

Lampedusa-val nem foglalkoztam, Kurz -ot idéztem.
Azt nem értem,hogy Merkel hogyan ülhet még a trónján?

Majd meglátjuk.
Bár a próféta beszélne belőled.
Én tartok tőle, ha meg is szűnne, lenne helyette más. Az Eur/USD árfolyam meg érdekesen befolyásolná az eurózóna tagjait.
A "folyamatokat "szemlélők" magatartását már nem is említem.
Kína, stb.

szárnyas szigeten ?

:DD

azt te csak hiszed

ez az új kan-cellár rosszabb mint a púderos taxis volt

ez ugyanis egy vasutas...

csak várjunk egy -két hónapot és majd meglátod

Mivel arról sem tudok konkrétumokat, amiket a média elém tár, ezért csak a megtörtént múlt metódusaiból indultam ki. A "medve " nem arról híres, hogy túlzottan exponálná magát, mielőtt ugrik egyet.

A németek arra készültek adósság fejében pár görög szigetet privatizálnak, ott válogathatnak a nagy lehetőségben.

Nem Leszbosz, Szophoklész..

Tudod, nekem az számított, amit mondott, és nem az, ahogyan a fényképen kinéz. Gyanítom, te sem kritizálnák a kinézetét, ha valami migránspárti szöveget mondott volna.

Mondom, engem az érdekelt, amit mondott, és nem külseje, de még az sem, ki támogatja. Sőt, nem érdekel a családja sem, nem érdekel a szexuális irányultsága, a származása, és az sem hogy szereti-e a szilvás gombócot.

Mondtam már neked, hogy engem hagyj ki a hülye zsidózásidból!
Felőlem Soros bantu néger is lehetne, az sem érdekelne, ha tisztességes ember lenne.
Soha egyetlen ember vallása, nemzetisége, rassza nem érdekelt és nem is fog. Ha valaki mocsok, az akkor is mocsok, ha momentán zsidó, vagy nem zsidó.

Veled nem lehet anélkül "beszélni", hogy azonnal valaki zsidóságát ne emlegetnéd, mintha attól lenne tisztességes, vagy tisztességtelen.

Ejnye kedves Sebastian, hát hogy lesz abból GDP-növelés, ha egy szigeten szegregáljuk ezeket a kiművelt emberfőket?

Málta adná magát de ott évezredes hagyománya van hogy fogadják a betolakodókat. Nincs Willkommen.

csak kepesek neha ertelmes otletekre is, persze csak ha mar minden mast kimeritettek

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés