Hetvenhét százaléknyi a „Nem!”

2016. május 27. 18:47

Balázs Ádám Samu
Magyar Idők
A magyar népszavazás üzenete, hogy az európai lakosok elutasítják a brüsszeli vezetők kényszer-betelepítésről szóló döntését, mert az elképzelés és a végrehajtás megtagadásának financiális szankcionálása ellentmond a választók akaratának.

„A Nézőpont Intézet a Heti Válasz megbízásából készített legújabb közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a magyarok 77 százaléka ellenzi a kötelező betelepítést, ami közel ugyanakkora elutasítottság, mint ami a 2008-as szociális népszavazás három kérdésének ügyében volt tapasztalható. A lakosság az Európai Unió legtöbb tagállamában hasonlóan vélekedik a bevándorlók kényszer-betelepítéséről: a közvélemény-kutatások tanúsága szerint a kvóta szellemiségét nagyon széles körben, közel kétharmados arányban elutasítják a legtöbb uniós tagállamban. (...)

A magyar népszavazás üzenete, hogy az európai lakosok elutasítják a brüsszeli vezetők kényszer-betelepítésről szóló döntését, mert az elképzelés és a végrehajtás megtagadásának financiális szankcionálása ellentmond a választók akaratának. A bevándorlók kötelező elosztását tehát nemcsak a kelet-közép-európai régióban és a balti térségben utasítják el, hanem azokban a nyugat-európai országokban is ellenzik, ahol a kormányok még támogatják a brüsszeli javaslatokat.

A magyar népszavazás fontos üzenet a brüsszeli politikai elitnek, közvetítheti az európai lakosság többségének véleményét a közös bevándorlási politika irányával kapcsolatosan. Egyértelműen kifejezheti, hogy a magyarok közel négyötöde elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, és az európai polgárok túlnyomó többsége is így vélekedik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem, ezt a népszavazást mindenki komolyan veszi.

Akkor azt ugy hivjak hogy nemzeti egyseg :)

A PÁRT számára ez egyértelmű. Maga a népszavazás csupán egy szükséges kellék, amit Brüsszelnek be akarnak mutatni. Ha kell akkor kétszer is meg lesznek számolva azok a szavazatok...

Közép-Európa lelkét még égeti a kényszer ki- és betelepítések emléke.

De akkor miért kéne csak munkanélküliségre alkalmas tömegeket betelepíteni? Azért, hogy lenyomják a munkabéreket, vagy azért, hogy növeljék a szociális kiadásokat? A többi járulékos következményt most nem említem.

77 az baromi sok. És sokunknak baromi sokk.

Kétharmadnál is több. :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés