Salah Abdeslam

Olaszországban fogták el Abdeslam segítőjét

2016. március 27. 10:51
A belga Le Soir hírei szerint az Olaszországban elfogott gyanúsított volt az, aki hamis papírokhoz juttatta a keddi brüsszeli, valamint a tavalyi párizsi terrortámadások szereplőit. Tőle szerezhetett papírokat Najim Laachraoui, a brüsszeli reptér egyik öngyilkos merénylője, valamint Salah Abdeslam, a párizsi terrorkommandó tagja, csakúgy, mint az időközben tűzharcban megölt Mohamed Belkaïd.

Olaszországban letartóztattak egy algériai férfit, akit a belga hatóságok a brüsszeli merényletekkel összefüggésben kerestek. A belga Le Soir szerint Salerno térségében, Bellizziben fogták el egy rajtaütés során a 40 éves Jamal Eddine Oualit. A férfi elfogásáról az olasz rendőrség twitteren számolt be szombaton. A hírek szerint a gyanúsított volt az, aki hamis papírokhoz juttatta a keddi brüsszeli, valamint a tavalyi párizsi terrortámadások szereplőit. Tőle szerezhetett papírokat Najim Laachraoui, a brüsszeli reptér egyik öngyilkos merénylője, valamint Salah Abdeslam, a párizsi terrorkommandó tagja, csakúgy, mint Mohamed Belkaïd, akinek szintén köze lehetett a párizsi támadásokhoz, s akit Brüsszelben lőttek agyon a rendőrök egy rajtaütés során.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Únió külső határai mintha nem is léteznének.

Úgy járt kelt fel-alá minden terrorsejt, szervező és megvezetett belgaarab bűnöző, mint kés a vajban.

Mint egy gyilkos vírus, úgy lephették el az EU-t, kihasználva a brutális migránsáradatot és Merkel politikájának megmagyarázhatatlan felelőtlenségét.

Nagyon nagy árat fog ezért fizetni: a lakosság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés