Határzár

Az osztrákok is segítenének a macedón határon, közben az EU-t hibáztatják

2016. március 16. 10:29
Az osztrák védelmi miniszter szerint a balkáni útvonalnak továbbra is zárva kell maradnia, Macedónia pedig nagyon sokat tett ezért, emiatt támogatni kell. Ausztria technikai eszközökkel, például éjjellátókkal segítené a macedón-görög határ biztosítását. Az Idomeni menekülttáborban kialakult helyzetért a miniszter az Európai Bizottságot tette felelőssé, mert nem hajtotta végre az Európai Tanács vonatkozó határozatait.

Nagyjából 14 ezer bevándorló torlódott fel a macedón-görög határon Idomeninél, miután lezárták a balkáni útvonalat. A migránsok a határon várakoznak azt remélve, hogy újranyitják az útvonalat.

Az osztrák védelmi miniszter, Hans Peter Doskozil a Die Welt-nek azt mondta: a balkáni útvonalnak feltétlenül zárva kell maradnia. Ennek érdekében Ausztria segítséget ajánl fel Macedóniának a határ őrzéséhez. Elsősorban technikai eszközökkel, például éjjellátókkal segítenének. A miniszter hangsúlyozta, hogy Macedónia a határ biztosításával rendkívül sokat tett az egész EU-ért, ezért az unió részéről is erősebb pénzügyi támogatás járna neki.

Az Idomeni táborban kialakult helyzetért Doskozil az Európai Bizottságot tette felelőssé. „Ha az Európai Tanács határozatait a hotspotokról, az ellenőrzésről és a regisztrációról, valamint az európai elosztásról rögtön végrehajtották volna, akkor most teljesen más lenne a helyzet” – fogalmazott az osztrák védelmi miniszter.

Doskozil Bulgária számára is több támogatást szorgalmaz. Szerinte, mivel az illegális migráció milliárdos üzlet az embercsempészek számára, így a migráció folytatódni fog. Egy lehetséges érintett ország pedig Bulgária, mivel hosszú közös határszakasza van Törökországgal. A határ török oldalán 4-500 ezer migráns tartózkodik jelenleg – tette hozzá a miniszter. Szerinte ami Görögországnak jár az EU-tól, az jár Bulgáriának is.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értem, hogy az európai elosztástól miért lenne teljesen más a helyzet. A határ lezárásától lett más a helyzet, ez azonban roppant törékeny, mert a muszlimok akadály nélkül megszállják Görögországot, ha jön a jó idő ráfordulhatnak Olaszországra és előre láthatólag megpróbálják áttörni a bolgár, macedón, albán, horvát határokat. Ettől pedig Merkelék új erőre fognak kapni. Orbán radikalizálódása most indokolatlannak tűnik, ám meglehet, 1-2 hónap múlva meg fogjuk érteni, mert újraindul az egész agyrém.

Már csak a hibbant németek hagyják, hogy Merkel hülyítse őket. Látszik, hogy náluk jól sikerült a bűnös nép sulykolása, a jólét fejében bármit csinálhatnak velük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés