A válság válsága

2016. március 12. 9:49

Hargitai Miklós
Népszabadság
Kapcsoljon tetszőleges időpontban az állami egyes csatornára: vagy migránsokat fog látni, vagy szakértőt/politikust/hírolvasót, amint migránsokról beszél.

„Ha valaki a közmédia hírműsoraiból tájékozódik, tudhatja, hogy úgy egy éve megszűnt a világpolitika: a nagyvilágban nem történik semmi, ellenben Európát és különösen Magyarország közvetlen környezetét barna bőrű, kulturálisan távoli és erőszakosnak látszó jövevények lepték el, akik éjt nappallá téve kerítések áttörésén, határfolyók átúszásán és egyéb ijesztő dolgokon törik a fejüket. Aki nem hiszi, kapcsoljon tetszőleges időpontban az állami egyes csatornára: vagy migránsokat fog látni, vagy szakértőt/politikust/hírolvasót, amint migránsokról beszél.

Anélkül, hogy a probléma súlyát alábecsülnénk, ez a fajta mérték- és aránynélküliség szakmailag nonszensz, törvénysértő (a közszolgálati sajtó számára jogszabályi kötelem, hogy nem közvetíthet torz és hamis képet a világról), viszont a megrendelő politikai érdekeit kiszolgálja.

Pontosabban: eddig úgy tűnt, hogy hibátlanul működik a rettegtetés, de most – többek között a titkosítási törvényekkel, Habony Árpád kulturális érdeklődésével, az Orbán-közeli kastélyban gyógyuló Nárcisz kutyával, meg a szemünk előtt kimúló oktatással és egészségüggyel – megint sikerült előállítani a politikai korrupciónak és alkalmatlanságnak azt a kritikus tömegét, amelyet már nem lehet ellensúlyozni a szokásos manipulációs technikákkal. Ezért hát megint előkerül az orbáni kormányzás sikerterméke, a még a rezsicsökkentésnél is sokkal XXI. századibb, társadalmilag hasznosabb és progresszívabb bevándorlózás.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hargitai Miklós írása ismét nagyon hónaljszagú és egyre jobban bűzlik.

Az TV-re kell kapcsolni!
Rónay , Balogh, Krug, Bombera, Mészáros, Kálmán, Bánó és sokan mások maga a magyar valóság!
Már csak a nemzeti színű zászló hiányzik róluk! (nem a piros-fehér-zöld).

Hargitai! Nézze az atv-t, ott biztos kedvére való műsorokat fog látni, és nem kell fanyalogni az m1-en!

Pontosan így van, ahogy írtad! Késégbe vannak esve, és nagyon nem tudják megszokni, hogy ekkorát változott a világ!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés