Közérdekű bejelentésre nem védik meg

Nem kap rendőri védelmet Simicska

2015. február 9. 10:58
Közérdekű bejelentés alapján nem lát el a rendőrség személyvédelmi feladatokat – közölte az ORFK a Blikkel, miután egy belvárosi fideszes közérdekű bejelentésben kért rendőrségi védelmet Simicska Lajos számára. Simicska pénteken úgy nyilatkozott a Hír 24-nek, hogy akár merénylet is érheti.

Tényi István, a belvárosi Fidesz tagja közérdekű bejelentésben kért rendőrségi védelmet Simicska Lajos számára szombaton, miután a vállalkozó azt nyilatkozta a Hír 24-nek, hogy akár merénylet is érheti.

A Blikk az ügyben megkereste az ORFK-t, ahonnan azt a felvilágosítást kapta, hogy a rendőrség közérdekű bejelentés alapján nem lát el személyvédelmi feladatokat. 

A lap megkérdezte erről Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőt is, aki azt mondta: a rendőrségnek tüzetes kockázati elemzést kellett volna végeznie, ami 1-2 napba legalább beletelik. Tarjányi szerint ha a rendőrség elrendelte volna Simicska védelmét, azzal gyakorlatilag azt ismerte volna el, hogy Magyarországon valakinek a politikai szereplők nyílt kritizálása miatt veszélybe kerülhet az élete.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szivrohamot javaslom, elhizott leven ez a legtermeszetesebb lehetoseg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés