Közmédia

Népszabadság: Brutális leépítés várható közmédiánál

2014. december 17. 12:05
A Népszabadság információi szerint az MTVA kétszáz ember elbocsátására készül. Ez a negyedik nagy leépítés lesz a közmédiánál, miközben költségvetési támogatásuk évről évre nő. Az MTV, az MTI, a Duna TV és a Magyar Rádió összevonásával pedig újabb száz ember távozhat a közmédiától.

80,4 milliárd forintból gazdálkodik jövőre az MTVA, mégis megválik kétszáz munkatársától –adta hírül a Népszabadság. Korábban is lehetett tudni, hogy legalább száz embert elbocsátanak, de a lap szerint ez a szám közelebb lesz a kétszázhoz. A közmédiától 2011 nyarán és őszén 900, 2013-ban pedig 200 embert küldtek el, miközben a költségvetési támogatás évről-évre nő.

A lap szerint többen megkérdőjelezik, hogy a megmaradó 1800 alkalmazott el tudja-e látni az összes feladatot: valószínű, hogy a műsorkészítés egy részét külsős cégeknek szervezi ki. Az MTV, az MTI, a Duna TV és a Magyar Rádió igazi funkcióval nem bíró „csontvázszervezeteinek” összevonásával további száz ember távozhat a közmédiától.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az MTI-t meg lehetne szüntetni, csak hazudnak, ferdítenek, amikor az ember hozzáolvas külföldi újságokban, hírportálokban, akkor látja, hogy mennyire feleslegesek.

A Duna TV maradjon meg, az MTV működjön egy csatornával, s hétfőn legyen szünnap, mint volt régen.

Rádió csatornákból is elég egy, alig hallgatja őket valaki.

Majd az lesz a hír, amikor a Népszava, Népszabadság, Index, HVG,....stb. tulajdonosai bejelentik, hogy felére csökkentik a létszámot, vagy megszüntetik a lapokat, mert már arra a bizonyos célra sem alkalmas.

2002-2003.

"Kemény demokrácia

A Medgyessy-rezsim 2003 őszére azon „kemény demokráciák” sorába lépett, amelyeket korábban nem tartottak szalonképesnek Európában. Az EU azonban az 1996-os bangkoki találkozón politikailag elismerte a délkelet-ázsiai „új demokráciákat”, s azzal utat nyitott a fejlődők azon csoportjának is, amelyek az erős kezű, a demokratikus jogrendszer kereteinek feszegetésével folytatott kormányzás hívei. A Medgyessy-kormány a független állami intézmények és a média ellenőrzés alá vonásával ez utóbbiak közé került. Más csak a LB és Polt Péter maradt hírmondónak, a független intézményrendszer utolsó bástyájaként."

"..... március 15 tól lesz két új csatorna.. az M4 , és a Petőfi TV ott kik dolgoznak majd?"

A Népszabóság szeretne ott dolgozni az előrehozott választások után. ;-)

A 2002-2003 éveket álmodják vissza.

Ne már!
A Népszabadság aggódik a közmédiásokért?

A köz- és magán média mikor volt szolidáris az elbocsátott munkásokkal. Miért kell olyan őskövületeket, messze a nyugdíjkorhatár fölötti kaméleonokat ott tartani, mint a rádiónál Perjés Klára, de mások is vannak.

Miért kellett az Info Rádióból a közszolgálatiba átzsilipelni olyanokat, mint Kumin Viktória, s egy másik kollégája, hirtelen nem jut eszembe a neve.

A haverok számára leosztott zsíros állások egy liberális beltenyészeten belül. Tisztelet a néhány kakukkfiókának, akiket csak kiutálnak maguk közül.

Ha a vasárnapi zárva tartás miatt utcára tesznek pénztárosokat,akkor miért kellene aggódni a tévések, rádiósok miatt.

Az emberek többsége lassan egyébként is az internetről tájékozódik.

"...abba még senki nem bukott bele, hogy szar a műsor..."

Ezt nézőként csak megerősíthetem.
Ill. már néző sem nagyon vagyok. Időjárásjelentést nézek. Most a Virtuózokat.
Továbbá a Duna Tv-n filmet. (Bár ott is egyre több a vacak.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés