Goodfriend: Nem én döntök a mentességemről

2014. december 12. 9:50
Az amerikai ügyvivő nevetve nyilatkozott arról, hogy feljelentették, és részt vett egy kormányzati korrupcióellenes konferencián is.

Vida Ildikó a Heti Válaszban megjelent interjú miatt perelte be Goodfriendet, amelyben egyébként az ügyvivő a konkrétan Vidára vonatkozó kérdésre általánosságban válaszolt. Azt mondta: „az információ, amelyre a beutazási tilalmat alapoztuk, nem pusztán arra vonatkozik, hogy az érintettek keveset tettek” a korrupció ellen. Futó Barnabás, Vida ügyvédje azt mondta: egyértelmű, hogy Goodfriend a NAV elnökére gondolt. 

Azt az ügyvéd is elismerte: ha az amerikai külügy nem mond le Goodfriend diplomáciai mentességéről, akkor a Vida feljelentése, illetve keresete nyomán indult eljárásokat meg kell szüntetni. 

André Goodfriend nevetve válaszolt arra a kérdésre, hogy bíróság elé áll-e. Azt mondta: bármi lehetséges, de nem szeretne találgatni. Hangsúlyozta, hogy ő nem is tudna a mentességéről lemondani, erről az amerikai kormány dönt.

Csütörtök délelőtt egyébként az igazságügyi vezetők és a belügyminiszter a korrupcióról tartottak konferenciát, amit Goodfriend az első sorból hallgatott. Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, hogy az EU-ban Magyarország érte el a „legnagyobb csökkentést” a korrupcióban. Egyébként a gyanúsítgatás is legalább olyan káros – tette hozzá. Polt Péter leszögezte, hogy az ügyészség is küzd a korrupció ellen, főleg, ha hivatalos személyek az elkövetők. 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Könnyen nevet, háta mögött a birodalommal.
Nem tehetek róla, de nekem nagyon ellenszenves a cinikus mosolya.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2014. december 13. 11:47

Ugye az Te is felfogod, hogy itt nem a beutazási tilalom a fő téma, mivel azt minden magyar állampolgár megtudhatja, mikor az Interneten az adai beadásával kell egy nyomtatványt kitöltenie ahol azonnal értesül, hogy beutazhat-e vagy nem.

Ez egy rutin mióta vizummenteség van. Nem Vida lenne az első és nem az utolsó aki értesül arról, hogy nem utazhat be. Ez napi rutin és csak az illetőre tartozik.

A probléma az, hogy az Ögyvivő ur kommentet adott kerültarról, hogy Vida és még ki tudja, hogy kik Korrupciós cselekmények miatt nem utazhat be az USA-ba, függetlenül attól, hogy Vida egyáltalán akart-e az USA-ba utazni vagy sem.

Ezek után meg lassan két hónapja össze-vissza kommunikál az Ügyvivő ur, és ellentmondó nyílatkozatokat adv azt mindig változtattva ezeti a médiát és ezen keresztül az ország népét.

Na ennek kell pontot tenni a végére. A beutazás megvonás attól lett közügy és belpolitikai ügy, hogy az Ögyvivő ur megnevezte az okot, vagyis megvádolt magyar állampolgárokat, de az ügy pikantériája, hogy kormányzati intézmény tisztségviselőit ami nem mint magánszemélyt vádolt, hanem a munkájával összefüggő cselekmény kapcsán.

Köszönöm, már az összes rokonom és ismerősöm bújik előlem, mert elárasztottam őket ezekkel a csecsebecsékkel, hiszen otthon már csak ösvények vezetnek ágytól szekrényig, konyhától bejáratig.
Úgyhogy elkésett, de méltányolom a kedvességét.

André Goodfriend gőgös, lesajnáló, nagyképű és nem az egyenes jellemről tanúskodik.

Szerintem a megfelelő válasz az lenne; Hivatalosan és nyíltan kérni fogom a diplomáciai mentességem feloldását, hogy a bíróságon bizonyíthassam igazamat, de a döntés az amerikai kormánynál van.

Hogy viselkedhet így egy diplomata? Vissza kell küldeni Amerikába, azzal, hogy csak akkor jöjjön vissza, ha megtanították viselkedni.

Hol vannak a jogvédők?

A 7750-es elnöki proklamáció sérti az egyén azon jogát, hogy mindaddig amíg jogerős ítélet nincs ártatlannak tekintendő. Ugyancsak jogsértő, hogy meg lehet valakit/valakiket vádolni annélkül, hogy nincs biztosítva a védekezés lehetősége.

Ez lenne az USA demokráciája? Nem. Ez az USA CIA demokrácia. Szégyellhetik magukat André Goodfriend képviselőjükkel együtt.

Jóbarátnak minden oka megvan arra, hogy nevessen.

Az ír gázoló témában az EU is sáros és Viviane Reding EU-biztos is, mert nem vették észre amit észre kellett volna venni.

"Az Európai Bizottság szakértői szerint egy uniós jogszabály nem megfelelő ír átvétele miatt alakult ki jogi és diplomáciai nézeteltérés Magyarország és Írország között. A testület igazságügyekért felelős tagjának szóvivője a BruxInfónak azt mondta, Írország annak idején nem megfelelően ültette át a jogrendjébe az európai elfogatóparancsról szóló uniós keretjogszabályt, emiatt nem adhatják ki az ír hatóságok Magyarországnak Francis Ciarán Tobint, akit a magyar bíróság a távollétében három év börtönbüntetésre ítélt."
http://www.bruxinfo.hu/cikk/20..

Persze, de azért ne vegyük ennyire komolyan ezt a figurát.
Ő itt jól érzi magát, nagy ember, nem vonatkoznak rá semmiféle törvények. Elemi diplomáciai szabályokat is felrúghat. És nem hazahívják, hanem megdicsérik.
Ahányszor megszólal, annyifélét mond. Egy rossz mókamiki. Pintér Bence kedvence.

Goodfriend külsőre és viselkedésre egyre inkább hasonlít a Marx Brothers-re. Elpojácult

https://www.youtube.com/watch?..

Válaszok:
Morgen | 2014. december 12. 17:19

Te valami írtó vásott Fidesz troll lehetsz, fiam Arlet.

Amíg a hiteltelen Gudfrend bohóckodik Budapesten, addig nem kell izgulnia a kormánynak...

Sőt, fáraó!
Egek és földek ura!
A Nap gyermeke, orvosa Sinuhe.

A jóbarát külsőre egy indiánra hasonlít. Csak elamerikaisodott.
Most jobb híján Európában kutatja a az elásott csatabárdot, így áll bosszút a hódító magyarokon! :-))

Válaszok:
kalotaszeg | 2014. december 12. 17:30

Ja persze. Eszkimó. És fókázni jött közénk.

Ez nekem is eszembe jutott, mert ez egy jellegzetesen "róka fogta csuka fogta" szitu. Ha kipakolnának egy rakás bizonyítékot, akkor elismernék azt, hogy egy "baráti" állam területén nyomoztak, ami törvénysértő. Mi meg nem tudjuk, hogy mit csináltak.

" Ezutan a penzuszminiterium kitiltotta a megfelelo embereket az USAbol, reszben adohatosagi emberek, reszben Fideszes emberek."

Te egy géniusz vagy, seggileg!
Az meg ne is zavarjon, hogy éppen MSZP-s emberek ellen folyik eljárás.
Azért jó troll vagy, mert gondolkodás nélkül idézed a kapott fecnit.
Te csak abból a szempontból vagy érdekes, hogy sejteni lehet, kitől kapod a fecnit.
Magyarországon nem hülyék élnek, tudnak téged hová tenni.

Pontosan így van! Jelenleg, a példánál maradva, az amerikaiak azt mondták: figyeljenek oda nagyon, mert valaki csalja, valakinek a férjét, de többet nem mondhatunk, személyiségi jogokra hivatkozva!
-Akkor miért nem tetszettek csendben maradni? Tényleg nagyon eredeti! :D

És ezzel nincs semmi bajod?

"Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, hogy az EU-ban Magyarország érte el a „legnagyobb csökkentést” a korrupcióban."

Mert ehhez azért nem akármilyen vastag arcbőr kellett ám!!
Ehhez képest semmi az a "cinikus mosoly".

Te hülye vagy!
Ha az én feleségem megcsalna és te hívnád fel rá a figyelmemet, az a te bajod lenne!
Kapnál két maflást, mert én egy demokrata vagyok!

Ne mondd!
Ki gondolta volna?

Csakhogy ez a "diplomata" nem úgy úgy viselkedett itt, mint aki jó gazda módjára őrizte volna a titkot!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés