Nagy leépítések zajlanak a Magyar Nemzetnél

2014. szeptember 15. 16:16
A Hír TV után a Magyar Nemzetnél is jelentős költségtakarékossági intézkedéseket vezetnek be – írja a Népszabadság. A napilaptól a hírek szerint jobboldali sztárújságírók is távoznak.

A Magyar Nemzet szerkesztőségében hétfőn bejelentették, hogy csaknem harminc újságírótól válnak meg, köztük olyan neves jobboldali szerzőktől mint Ugró Miklós, Lőcsei Gabriella, Torkos Matild, Ludwig Emil és Kulcsár Anna – írja a Népszabadság

A Népszabadság információi szerint megszüntették a lap brüsszeli tudósítói posztját, az eddigi tudósító, Lovas István várhatóan ezentúl is publikál a lapban, de már nem állandó munkatársként. 

Eddig két külön egységként működött a nyomtatott lap és az MNO hírportál, most integrált szerkesztőséget szeretnének létrehozni. A Népszabadság szerint a nyomtatott lap szerkesztősége hozzávetőleg hetven fős, a külön online gárda pedig 30 fős, ebből fognak egy hozzávetőlegesen 70-80 újságíróból és fotóriporterből álló közös szerkesztőséget kialakítani. Állítólag lap archívumában és ügyfélszolgálatánál is jelentős leépítés várható.
 
A Népszabadság megkereste Liszkay Gábor igazgató-főszerkesztőt, aki annyit mondott: a Magyar Nemzet belügyének tartja a változtatásokat, amelyekre a piaci körülmények tartós romlása miatt kényszerültek.
 
A Magyar Nemzet gondjait az is jelezte, hogy szeptember elején Liszkay Gábor a lap címoldalán jelentette be, hogy a nyomtatott lapok piacán tartósan érzékelhető egyre kedvezőtlenebb körülmények miatt kénytelenek megemelni a lap árát. Az áruspéldányok ára októbertől a jelenlegi 145 helyett 195 forint lesz.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Online lenyomja a printedet.

Nem haltak meg továbbra is írhatnak

A nyomtatott napilapok nyíródnak ki mindenütt. Több helyen is ezt az elektronikus kiadással pótolják, előfizet az ember, aztán elolvassa az E-Book olvasón..Ezért (is) építenek wi-fi-t az új típusokba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés