Eltörölni nem fogják

Elfogadták a devizahiteles törvényt

2014. július 4. 13:39
A parlament elfogadta a kormány devizahitelesek megsegítéséről szóló törvényjavaslatát, amely az árfolyamrés kikötését érvénytelennek nyilvánítja, és a bankokat kötelezi annak bizonyítására, hogy az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességesek voltak. Egyedül Fodor Gábor szavazott nemmel.

A parlament péntek délután 184 igen szavazattal fogadta el a kormány devizahiteles javaslatát, mely szerint a Kúria jogegységi határozatának megfelelően az árfolyamrés kikötése érvénytelen, és ahelyett visszamenőleg az MNB árfolyamot kell alkalmazni. A pénzügyi intézményeknek a törvény hatályba lépése után kilencven napon belül kell átszámolniuk a folyósítás és a törlesztés összegét visszamenőleg. A törvény vélelmet állít fel amellett, hogy a bankok egyoldalú szerződésmódosításai tisztességtelenek voltak, a bankoknak szűk határidőn belül van lehetőségük az ellenkező bizonyítására.

A jogszabály a 2004. május 1. után felvett kölcsönökre érvényes. Nem vonatkozik azokra, akik éltek a végtörlesztéssel, vagy akiknek a tartozását már az eszközkezelő rendezte. Az egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelenségére vonatkozó vélelem viszont a forinthitelesekre is vonatkozik.

A javaslatra egyedül a liberális Fodor Gábor szavazott nemmel, a DK-s Vadai Ágnes és Varjú László pedig tartózkodott - írja a Magyar Nemzet.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy adta elő magát a Parlamentben mintha egy fidesz pártnyi támogatás lenne mögötte. Undorító féreg.

es szerinted a bankban kiknek a penze van, ha nem a "zembereke" joember?

Elmehetnek a pi&$@#Łjába?

:D

remélem most már érti mindenki miért szállt ki csányi bácsi az OTP-ből olyn hirtelen

tudta ő már akkor h ez lesz

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés