Újabb inkubációs program az innovatív vállalkozásoknak

2014. március 18. 21:11
Újabb inkubációs program indul Magyarországon. A programot az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Climate-KIC nevű szervezete működteti, és kiemelten foglalkozik az alternatív energiával, valamint az önfenntartó gazdasági fejlődéssel.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) égisze alatt működő Climate-KIC szervezet újabb inkubációs programot indított Magyarországon is. A program célja olyan innovatív mikrovállalkozások alapításának és piacra lépésének támogatatása, amelyek termékei és szolgáltatásai csökkentik a globális szén-dioxid-kibocsátást, továbbá biztosítják az önfenntartó gazdasági fejlődést, és innovatív üzleti megoldások révén élhetőbb világot alakítanak ki. 

Az inkubációs programban kiemelt témák az alternatív energiával, az organikus anyagtechnológiával, a hulladékgazdálkodással, valamint a fenntartható mezőgazdasággal kapcsolatos innovációk. A programban résztvevő startupok 5-10-20 ezer eurós támogatásból dolgozhatnak, illetve részt vehetnek az európai hálózat oktatási, közösségi és start-up eseményein. 

Kovács Zoltán, a magyarországi partner MyCo Incubation ügyvezetője elmondta: 2013-ban sikerrel támogattak 14 innovatív kisvállalkozást, amelyből négy sikerrel piacra is lépett, közülük egy kockázati tőkebefektetést is kapott és további három cég befektetés előtt áll. A programban való részvételre március 18-tól lehet jelentkezni MyCo Incubation weboldalán.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés