Az Együtt 2014 leelőzte Orbán Viktort a Facebookon

2014. január 13. 11:49

Brendel Mátyás
Piroslapok
A dolog lehetetlennek tűnt, és én biza arra fogadtam volna, hogy Orbán Viktor kinyit egy pár állami pénzcsapot, és egy kis reklámmal besepri a szükséges támogatottságot.

„Az ünnepek alatt szép csendben nem csak az összefogás érlelődött meg, hanem titokban történt egy ha nem is történelmi esemény, de presztízs szempontjából mindenképpen figyelemre méltó: az Együtt 2014 Facebook-oldalának támogatottsága a Magyarországon élők körében megelőzte Orbán Viktor támogatottságát. (...)

Az is látszik, hogy Orbán Viktornak Magyarországon kívül igen jelentős támogatottsága van, a demokratikus  ellenzéknek pedig itt semmi tartaléka nincs. Az jó kérdés, hogy az emigráns magyarok, akik vélhetően nem annyira Orbán fanok, azok passzívak, vagy nem jelölik be, hogy külföldön laknak?! Tapasztalatom szerint sokan bejelölik, tehát inkább passzívak. Ez azt is jelenti, hogy Orbán a külföldi szavazatokból sokat kaphat, míg a demokratikus ellenzéknek elemi érdeke volna megszólítani azt a félmillió magyart, aki külföldön van, akinek a legnehezebb szavaznia, és akik a jelek szerint passzívak.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülyeség, Brendel!

1. Azóta Orbán újre megelőzte az EFYÜTTET-et
http://www.socialbakers.com/fa..
(Orbán 160.735; Együtt 160.628 belfolgi lájk)

2. Ami a facebook-reklámot hírdeti Eddig kizárólag Mesterházy Attila gazsulás facebook-reklám által a Lájkokért - ez a Ron Werber módszer meg nem talált követőre fideszékél.

3. Vettem a fáradtságot, és megnéztem néhány az EGYÜTT honlapján látható "friss" lájkoló profilját, Mondanom sem kell, hogy a kb. 30-ból, akire rákattintottam, 20-25 pontosan az az említett cicakép/Dalai láma típus, és amúgyis aggasztóan hasonló a lájk-profiljuk.

Továbbá: kb kétharmada az Együtt mellett még lájkolta az MSZP-t is, jó fele a DK-t, akadt köztük nem egynéhány JOBBIK-lájkoló is (ami kégáz), elvétve még fidesz-lájkoló is.

4. Ahhoz képest, hogy az évváltó körül úgy megugrott az EGYÜTT követői és kedvelői száma, meglepően kevés lájkot kapnak az egyes posztok - tehat a mondandóra már nem igen volt vevő. Ugyanez a helyzet Bajnai oldalán.

5. Mióta összeálltak Ferivel, vége a fellendülésnek. Január 7.e óta pontosan NULLA a növekedés az EGYÜTT facebook oldalán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés