Putyin elkésett a pápától

2013. november 26. 9:30
Vlagyimir Putyin először tett látogatást Ferenc pápánál, késett is háromnegyed órát a római közlekedési viszonyok miatt.

A találkozón nem esett szó az orosz ortodox egyház és a római katolikus egyház közötti feszültségekről. Az orosz egyház ugyanis azzal vádolja a Vatikánt, hogy próbálja elszipkázni híveit.

A harmincöt perces megbeszélésen tárgyaltak viszont a szíriai polgárháborúról, amivel kapcsolatban a pápa hangsúlyozta: véget kell vetni az erőszaknak és segítséget kell nyújtani a civil lakosságnak.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki csak kicsit is ismeri az orosz politikát, biztos lehet benne, akarattal késett.

Szeretem az ilyen jellegű agymosogató híreket melyeknek elsődleges célja valamilyen ellenszenv kivltása valami, vagy valaki ellen.

A hír azzal kezdődik, hogy késett, hogy valami rossz dologról nem esik szó. Sebaj, hogy az, amiről nem esik szó, ahhoz semmi köze, de a hírbe negatívumlként beilleszthető. Úgyhogy beillesztik, főleg ha a sok olvasó ezt szívesen meg is zabálja.

Mondjuk ha én egy külföldi újságíró lennék, és negatív érzelmeket akarnák kiváltani az olvasókban Orbán Viktor ellen, igy kezdeném a hírt.

Munkalátogatásra érkezett Orbán Viktor, melynek kormánya hazaengedte a baltás gyilkost.....

Vagy munkalátogatásra érkezett Orbán Viktor MO kormányfője, volt KISZ titkár .... stb.

Lehetne kombinállni, cifrázni a dolgot, attól fűggőn, milyen érzelmeket akarnák kiváltani az olvasókban. Ammenyiben az olvasók az ilyen agymosásokat nem veszik észre, akkor az ilyesmit egy kítűnő profi újságírói munkának lehet tekinteni.

"Hány hadosztáya van a Pápának?" ( Stalin)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés