Felrobban-e a kispolgári internet?

2013. november 8. 14:10

Kóbor Andrea
Átlátszó oktatás
A Hello90 fő profilja nem a közélet lesz, abból van elég, sokkal inkább bulváros, popos, internetszemétből táplálkozó blogot tervezünk. Interjú.

Mi lesz a Hello90 fő profilja? Angela Merkellel álmodó közéleti blog lesztek, vagy lesz kultúra, életmód, esetleg bulvár rovat is?

Kóbor Andi: A Hello90 fő profilja nem a közélet lesz, abból van elég, sokkal inkább bulváros, popos, internetszemétből táplálkozó blogot tervezünk, amibe belefér a közélet is, de csakis a lehető legkönnyedebb stílusban. Az arány majd kialakul, a lényeg, hogy az oldalon olyan témák jelenjenek meg, amelyek a leendő stábtagokat és a célközönséget egyaránt érdekli. A cél az, hogy minél többen olvassák olyan fiatalok, akik közéleti portálokat egyébként nem fogyasztanak.

Miért pont a kilencveneseknek csináltok blogot? Ez az a generáció, akit a legtöbb felmérés szerint egyáltalán nem érdekel a közélet.

K.A: Pont ezért. Ez az a generáció, amelyikről nagyon keveset tudunk és amit igen, az elég negatív. Nem tudjuk, mit olvasnak, honnan tájékozódnak, csak azt tudjuk, nem szívesen olvasnak közéleti lapokat. Nemigen vannak nekik szóló oldalak és kevés az ennyire fiatal az online újságírás területén. Miközben mi is még ennek a generációnak a tagjai vagyunk, úgy beszélünk róla, mint valami távoli egységes közegről, amihez úgysem tudunk szólni. Meg szeretnénk mutatni, hogy a »mai fiatalok« nem egységesek és nem is életképtelenek, hanem épp ellenkezőleg. Másrészt a kilencvenesek nagy része jövőre első választó lesz, nem baj, ha felhívjuk erre az elhanyagolt korcsoportra a figyelmet.

Hogyan fog kinézni a gyakorlatban az oldal működése? Ha valaki bekerül, mennyi időt lesz érdemes majd ezzel foglalkoznia és mekkora ösztöndíjat kapnak a legjobbak?

K.A: A pontos szerkesztőségi struktúrát a stábbal együtt fogjuk kialakítani. Heti 2 nagy anyagot és több kisebb cikket tervezünk, de nem fogunk beszállni a napi hírversenybe. Mivel ez egy alapvetően önkéntes projekt, mindenki annyit tesz bele, amennyi neki belefér, ám heti 4-5 órát el fogunk várni a stábtagoktól. Nem tudunk nagy ösztöndíjat adni, ezres nagyságrendben kell gondolkodni hetente.

Hol fogtok megjelenni, van kapcsolatotok nagyobb portállal - rebesgették, hogy a 444.hu-n fogtok futni, igaz ez?

K.A: Erről még nincs végleges megállapodás, úgyhogy nem tudok semmi konkrétat mondani, de valóban kapcsolatban vagyunk egy nagyobb portállal.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden bizonnyal hiánypótló portál lesz.
(irónia)

"internetszemétből táplálkozó blogot" akarsz? Hajrá, Andi, irány a Cséri telep!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés