Lehallgatás elleni egyezményt sürget Merkel és Hollande

2013. október 25. 9:31
Amerika többek között Nagy-Britanniával és Ausztráliával is kötött már ilyen egyezményt, most a németek és a franciák is szeretnének.

Nem az a probléma, hogy tudjuk vagy sem, hogy kik azok a vezetők, akiket lehallgatnak, hanem az, hogy milyen kiterjedt a rendszer. A politikusok mellett vállalatokat és polgárokat is megfigyelnek, tehát túlmutat a botrány az államközi kapcsolatokon ‒ fogalmazott a francia államfő.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyire ostobák vagy naívak.

Aki lehallgat, az nem nyiltan teszi, s ha egy egyezményt köt a lehallgatás ellen, azt nem tartja be, ha éppen úgy esik kedve. Háborús viszonyok, - lásd terrorizmus, meg bármimás, stb. - között ilyen egyezmények érvénytelenek.

Szóval lehalgatási egyezmény. Remélem, hogy a kérvényt az egyezmény aláírására mihamarabb benyújtják az USA-nak. Addig is legyen szabály, hogy kényes dolgok nem telefon téma. A kormányfők ezeket beszéljék meg inkább személyesen. Nem gond, elnöki különgépe szinte minden EU-s országnak van.

Ne legyenek illuzióink, ha nagy országok titkosszolgálatai rendkívül modern eszközöket, korlátlan számítógépkapacitást és kiemelkedően jó keresőszoftvereket kapnak, azt használni is fogják. Beísmerni meg annyit fognak, amennyi napnál világosabban kiderül...Kémkedés már az egyiptomiaknál és az assziroknál is volt...

A szerződést meg fogják kötni, de nem fogják betartani.Hiába tilos valami, ha lehetséges, meg szokták tenni.

Szerintem ez csodálkozás csak a "népnek" szóló színjáték. A titkosszolgálatok tisztában vannak egymás képességeivel. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy nem kötnek mindent a kormányok orrára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés