A cionmédia bölcseinek jegyzőkönyve

2013. július 25. 19:20

Pintér Bence
Alternatíva
Dirk Gerkens különösen megkapja a magáét az MNO-tól, miközben bennem egyre az a kérdés pörög, hogy mégis mire számít az Nemzeti Összeműködés Centruma, amikor nekiáll ész nélkül baszogatni valakit?

„Valami őrületes oknyomozási hullám van a jobboldali médiában, nem is tudjuk, hova kapkodjuk a fejünket. A Heti Válaszban ugye nagyjából hetente kiderül valami Bajnairól, a melegekről vagy Csányiról, és én már csak azt várom, mikor fedezi fel magának a jobboldali sajtó Mesterházy Attilát. Most az MNO szállítja a bogárlászlói értelemben vett, iszonyatosan felkavaró szenzációt: értesüléseik szerint az Axel Springertől a Sanomáig mindenki összefogott a kormány ellen, és a Blitzkrieg V2-es csodaatombombafegyvereként nem mást fognak bevetni, mint egy hírműsort a Story4 televíziócsatornán.

Ha ez nem lenne elég, a külföldi tulajdonú magyar médiákok keresztapái egy luxusétteremben találkoztak a tervbe vett reklámadó apropóján, és ha már ott voltak, azt is megbeszélték, hogyan zsigerelik ki hirdetésmegvonással a jobboldali médiát, hogy aztán negatív hírekkel jól szétbombázzák a rázsicsökkenést végrehajtó dicsőséges kormányt. Dirk Gerkens különösen megkapja a magáét, miközben bennem egyre az a kérdés pörög, hogy mégis mire számít az Nemzeti Összeműködés Centruma, amikor nekiáll ész nélkül baszogatni valakit?

»Milyen viszonyt vagy összefonódást feltételez – politikai attitűdtől függetlenül –, hogy a reklámokból élő televíziótársaság vezetője gyakorlatilag direktívát adhat a hirdetéseket elhelyező ügynökségeknek?«

Hát ennél jobb mondatot sem mostanában fogunk az MNO-n olvasni, azt hiszem. Persze rögtön tévedtem, mivel a keretesben a következő - már-már MTI-magasságokat elérő - szöveggel találkozunk:

»Európában nem példa nélküli a reklámadó, államonként eltér a mértéke, van, ahol 3, van, ahol 20 százalékot ér el. Lengyelországban 20, Moldovában 10, Ukrajnában 4, Ausztriában 5, és Pakisztánban 10 százalékos.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 2010 választás alapján a FIDESZ/KDNP 263 mandátummal 68,13 %-al, a Jobbik 47 mandátummal 12,18 %-al rnedelkezik a parlamentben. A kettő együtt 80,3 %, vagyis 4/5-öd.

Ez akár megismétlődhet olyan formában, hogy a FIDESZ/KDNP 58,1 %-ot, a Jobbik 22,2 %-ot kap és ismét meglesz a 4/5-öd.

Szeriuntem túl sok lesz az induló párt, akik sok szavazatot elvisznek, de küszöbérték alatt maradnak, s ez is segíteni fogja a FIDESZ/KDNP listás mandátum arányának a növelsét. Az egyéni mandátumok tekintetében pedig a FIDESZ/KDNP eredményesebb, mint a többi párt, függetlenül attól, hogy külön-külön vagy közösen állítanak listát.

"Bazd meg akkor a Fidesz volt többségben?"

Természetesen a FIDESZ volt többségben, mert minden FIDESZ-szesnek a mandátuma kettőt ért a balliberális trollok szerint. :-)

Török Zsoltot miért hagyod ki? Ő a centrum, egyben fék és ellensúly. ;-)

Nicket vált? Talán gatyát akartál írni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés