Balavány vs. MTI: Egy előre lefutott meccs

2012. szeptember 7. 14:56

Lovassy Dézi
Alternatíva
Kevés az esélye, hogy a blogvilág tisztázatlan törvényi környezete, és a magánvélemény (még meglévő) szentsége mellett a dölyfös Belénessy célt érhet.

„A közpénzen fenntartott intézmény vezetője, Belénessy Csaba kislányos sértettségében nem kis célt tűzött ki maga elé: a magánvélemény kiblogolását próbálja megfizettetni, mégpedig komoly összeggel. Amennyiben a vezérigazgató fejéből pattant ki a per fenomenális ötlet, ezúton is gratulálnék; ha esetleg felsőbb körökből érkezett az utasítás, úgy majd az unió megteszi helyettem. A per, és azzal együtt Balavány György ugyanis biztosan világhírű lesz, hiszen előbbinek komoly üzenete van: a közmédia nem tűri a kritikát, így kegyetlenül levadássza a kritikusokat. Legalábbis megpróbálja, és jaj annak, akit ez nem ijeszt meg eléggé. Ezt külföldön is látni fogják, és Szalai Annamária eddig is antipatikusként kezelt személyének ázsiója nem fog nőni a nemzetközi színtér képviselőinek szemében.

A kontraproduktív lépés – amelyben az MTI a becsületét és a jó hírét védené, holott az említett módon a külföld, és a belföldi ellenzék szemébe egyaránt szálkát pöccintett – ráadásul a mi, a polgárok pénzét fogyasztja majd. Kevés az esélye ugyanis, hogy a blogvilág tisztázatlan törvényi környezete, és a magánvélemény (még meglévő) szentsége mellett a dölyfös Belénessy célt érhet, és kamerái rögzíthetik a lábát csókolgató, bocsánatért esedező Balaványt. (Minden bizonnyal tudnia kellett ezt a keresetet benyújtó cégnek is, így még biztosabb, hogy a per inkább egy üzenet.) Márpedig, ha az MTI veszít, a perköltségeket én fizetem. És ti.

És mit jelent az, hogy az újságírót az elempés exvezető Schiffer András védi majd? A képviselő mellé jó eséllyel felsorakozik a teljes zöldpárt, a velük szimpatizálók, egy esetleges összefogás potenciális felei, a médiatörvény korábbi támadói, és ki tudja, talán az idősebb baloldal alakjai, mintegy összekovácsolódva egy nemes cél, és egy egészen vicces-szánalmas ügy érdekében. (...)

Vagy időben észbe kapnak. Ha még most gondolkodnak – kivételesen – kijelenthetik például, hogy a keresetet a kormány értesítése nélkül nyújtották be, és Belénessy szép végkielégítéssel való elbocsájtása mellett elgereblyézhetik a kutyaszart. Vagy belevághatnak a fent említett folyamat végeláthatatlanságába, megpróbálhatják végleg kicsinálni az egyébként teljesen ártalmatlan, a klaviatúrájának élő publicistát, zabálhatják az értéktelen magyar forintokat. Miért van olyan érzésem, hogy nem győz a józan paraszti ész?”


Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért ez vicces. A hozzászólások tartalmából nyilvánvaló, hogy ki szól hozzá a "magára valamit is adó homo sapiens" oldalról és ki "az alacsonyrendű büdös proli mivoltában".
A hozzászólások stílusából azonban erre soha nem jönnék rá.
Az alacsonyrendű -és ráadásul még büdös is!- proli esetében még érthető a keresetlen stílus, hiszen neki ugye nem volt gyerekszobája.
Node mit kezdjünk azzal, hogy jobboldali szépreményű urak és hölgyek elfelejtik mit tanított nekik anyu-apu az emberi viselkedés magára valamit is adó hopo sapiens számára kötelező mikéntjéről?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés