Több mint nyolcvanezren voltak a Hegyalján

2012. július 23. 10:27
Több mint nyolcvanezer látogatót vonzott a Tokaj és Rakamaz határában megrendezett 13. Borsodi Hegyalja Fesztivál. Az idei Hegy'en fellépett többek között a Biohazard, az Alphaville, az Everlast és a Parov Stelar Band, de az együtt zuhanyzás Guinness-rekordja is megdőlt.

Nézőcsúcs idén ugyan nem született, de a látogatók száma megközelítette a tavalyi 85 ezret – mondta el Bukovinszky Béla főszervező vasárnap. Elmondta, nagyon sokan jöttek el az idei fesztiválra a határon túlról, például a közeli Kassáról, ami jelzi, hogy a rendezvény iránt a szomszédos országokból is nő az érdeklődés. Szerdától szombatig kilenc színpadon kétszáz fellépő, köztük negyven külföldi zenekar szórakoztatta a látogatókat a rakamazi Tisza kempingben kijelölt fesztiválterületen. Idén először tartottak hivatalos nulladik napot, a keddi beköltözést a hegyaljai zenekarok fellépésével tették kellemesebbé a szervezők. A szervezők szerint a legerősebb nap a szerda és a péntek volt, szombaton az időjárás már nem kedvezett annyira a fesztiválozóknak.

A fellépők közül pénteken a New York-i Biohazardra voltak a legtöbben kíváncsiak, szerdán pedig a német Alphaville volt az abszolút győztes a zenekarok sorában, de a svéd Arch Enemy és a brit Enter Shikari is népszerű volt. A második napon az amerikai Everlast adott különleges, akusztikus koncertet, de színpadra lépett a Suicide Silence, a Parov Stelar Band, a Skindred, a Stereo MC's, a Danko Jones, az Evil Nine, az Exodus, a Black Sun Empire, a Pendulum és a finn Sonata Arctica is. A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon a magyar együttesek közül koncertet adott például a 30Y, a Kowalsky meg a Vega Big Band Special, a Nemjuci, a Kerekes Band, Copy Con, Péterfy Bori & Love Band, a Csík Zenekar és az Ektomorf.

A fesztiválozóknak idén először Karriergyárat szerveztek: több százan próbálták ki magukat állásinterjúkon, kaptak karriertippeket, és ismerkedhettek meg bátor vállalkozók sikertörténeteivel. A vendégül látott két város, Pécs és Kassa lakói közül több ezren fogadták el a Hegyalja meghívását, és élvezték ingyen a világörökségi környezetben megtartott fesztivál minden pillanatát. Az idei Hegy'en megdőlt az együtt zuhanyzás Guinness-rekordja: több mint négyszázan tusoltak egyszerre, egy időben a rakamazi Tisza kempingben.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha még ennyi hazánkfiának (gondolom, a zömük fiatalember) "fussa" Balatonsoundra, Hegyaljára, VOLT-ra, EFFOTT-ra elutazni, ott bulizni, berúgni... akkor lehet, hogy nem is olyan nagy itt a mélyszegénység. Vagy netán ugyanaz a csapat jár körül mindenhol? :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés