Visszavonulhat a profi magyar bringás

2012. március 8. 11:26
Szeghalmi Bálint tavaly még az országúti kerékpározás nemzetközi elitkategóriájában versenyzett, erre az évre azonban még nincs csapata. Néhány hónapig még próbálkozik, de ha nem jár sikerrel, akkor visszavonul.

Bár tavaly még az országúti kerékpározás elitkategóriájában, a Pro Tour-sorozatban szereplő Lampre csapatában versenyzett, idén egyelőre nem talált magának csapatot Szeghalmi Bálint. „A klubom nem tudta meghosszabbítani a szerződésemet, mivel a további szereplésem az ukrán szponzoron múlott, amely azonban nem tudta előteremteni a szükséges forrásokat. A mai napig edzek és bizakodok, de mostanra majdnem minden hely elkelt a csapatoknál, így egyre valószínűbb, hogy ki kell hagynom az idei évet, s ez valószínűleg azt jelenti, hogy befejezem a pályafutásomat” – mondta a 31 éves bringás. 

Hozzátette: a magyar csapatok nem tudják profi státuszban alkalmazni, ő pedig már nem tudja vállalni, hogy ingyen versenyezzen, mert megnősült és családalapítás előtt áll. Szeghalmi elmondta, hogy még pár hónapig próbálkozik, de ezt munka mellett nem lehet sokáig csinálni. Így ha nem sikerül, akkor felhagy a kerékpározással.   

Szeghalmi Bálint a már francia színekben induló Bodrogi László után második magyarként tette próbára tudását a Pro Tour-sorozatban. A felnőttek között négyszeres országos bajnok: országúton 2006-ban hegyi, 2007-ben hosszútávú győztes, pályán 2005-ben a pontversenyben, 2010-ben pedig scratchben lett aranyérmes.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés