Tüntetők: Rugdostak minket a biztonsági őrök

2013. március 08. 10:40

A Fidesz-székház elfoglalói már a „bőrükön érzik”, hogy az alaptörvény „jogokat korlátoz”.

2013. március 08. 10:40

Turai Eszter szerint állampolgári felelősségből tüntettek csütörtökön a Fidesz székházánál. Rózsa Milán szerint az alaptörvény mindenkit érint, így nagyon-nagyon széles a skálája azoknak a csoportoknak, akiket érint az alaptörvény-módosítás. Az alkotmány szerinte már nem jogokat biztosít, hanem azokat korlátozza, és úgy véli, hogy „ezt már a bőrünkön érezzük”.

Az LMBT-aktivista Rózsa Milán a „savazós bácsi” kapcsán elmondta, nem ez volt az egyetlen ilyen eset, csak ezt rögzítették. „Többször előfordult dulakodás, az úgynevezett biztonsági őrök a Fidesz-székházon belül megrugdosták, megütötték a demonstrálókat. A Békemenet tagjai közül zsidóznak, buziznak, leköpdösik az embereket”. Hozzátette, hogy „az említett úriember” letépte a tábláját, aztán ütötte.

Az esetről ezt mondta: „Én egy erőszakmentes tiltakozó vagyok, nem éreztem volna se szükségét, se értelmét sehogyan sem, hogy...”, majd Kálmán Olga kérdésére elmondta, hogy „amikor az alaptörvény negyedik módosítása ilyen jogtiprásokat... még az ember olyanokat is meg tud tenni, amit egyébként lehet hogy nem”.

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. március 08. 18:15
Mit lehetett volna tenni a tüntetőkkel? A médiát odahívni, a tüntetőket egyenként elővenni,egy jogászprofesszorokból álló vizsgabizottság kérdezze ki, vizsgáztassa le a delikvenseket alkotmánytanból, és a jelenlegi alkotmányból. Így kiderült volna, olyan ügyben tüntetnek, amiről megfelelő ismeretük nincsen.
ottapont
2013. március 08. 17:15
Az anarchista nem veszélytelen. Egyszer már sikerült nekik köztársaságot gründolni Magyarországon, mi több volt? anarchisták ülnek az EU parlamentben.Lebecsülni semmiképpen sem szabad őket.
kukagyerek
2013. március 08. 16:20
"Tüntetők: Rugdostak minket a biztonsági őrök" És mit szóltál volna ahhoz, ha a szemed is kilövik? Mint ahogyan az, a ti eszmetársaitoknál szokás!
Senye Péter
2013. március 08. 16:17
Werbőczy Hármaskönyvében valami olyasmi van, hogy "aki más házába tör, majd onnan kilökik és közben kezét lábát töri, magára vessen". A Tripartitum már nem érvényes, de az előbbiekkel egyetértek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!