A progresszív ideológia jelenti az igazi veszélyt az EU jövőjére nézve

2022. október 11. 20:30

Az olasz választásokkal egy új blokk van kialakulóban Európában.

2022. október 11. 20:30
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
The Telegraph

„Az olasz konzervatívok szövetsége történelmet írt. Az erős jobboldali kormány megválasztása Olaszországban áttörést jelent az európai konzervatívok számára. A baloldalon sokan bosszúsak emiatt, eddig azt mondhatták, hogy csak a gyanús közép-kelet-európai emberek választottak jobboldali kormányokat.

De most, hogy az EU egyik alapító tagja jobbra fordult, így az elméletük már nem állja meg a helyét.

Egy ilyen győzelem után logikus lépés lenne, hogy elkezdjük megvitatni, hogy Olaszországnak és Magyarországnak milyen politikai területeken kellene együttműködnie, de én azt javaslom, hogy tegyük az ellenkezőjét. Vissza kellene térnünk az alapokhoz: az eszmékhez és az ideológiákhoz. Mit képviselnek? Szolgálnak-e egyáltalán minket?

Ideológia és politika

Ha megkérdezünk egy liberálist vagy szocialistát, azt mondják, hogy az ideológiák létfontosságúak, mivel segítenek megvalósítani egy társadalom ideális formáját. Mi, konzervatívok ebben nem vagyunk annyira biztosak.

A néhai Sir Roger Scruton írt egy könyvet How to be a conservative (Hogyan legyek konzervatív) címmel, amelyben felvázolta, hogy az ideológiák mint dogmák értelmetlenek, mert elrejtik a társadalom valódi természetét: az emberek közösségét, amelyet a politikusoknak szolgálnia kellene. 

Ez különbözteti meg a konzervatívokat másoktól: elsősorban a közösségük érdekeit tartják szem előtt. A konzervativizmus öncél helyett a politikacsinálás módjának tekinti magát, ami Sir Roger híres mondásában is tükröződik: »a konzervativizmus inkább ösztön, mint eszme«. A konzervatív ösztönök arra irányítanak bennünket, hogy megtaláljuk, mi a jó a közösségünknek, mi az, ami gyarapít bennünket.

(...)

Migráció

Brüsszel migrációs politikája még csak meg sem próbálja szolgálni az európai emberek érdekeit. Magyarország 2015 óta az Európai Unió fekete báránya, mert következetesen ellenzi az illegális migrációt. Nyilvánvaló, hogy Magyarországnak nem érdeke, hogy millió és millió illegális migráns áramoljon be Európába. Eléggé el vagyunk foglalva a saját problémáinkkal, hogy igazán nincs szükség újabb társadalmi feszültségek importjára.

Az, hogy az uniós bíróság hét évvel azután is Magyarország ellen ítél, hogy kerítéseket épített, hogy megvédje a magyar határt a naponta több ezer illegális migránstól, akik megpróbálnak bejutni az országba, sokat elárul Brüsszel prioritásairól.”

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. október 12. 06:46
Ezt így is lehet mondani diplomatikus módra. Civil módra meg a következőképpen: a globalista tőke célja nem esik egybe a népfelhatalmazással, demokratikus úton választott kormányok céljaival, ezért a globális tőke lebontja a társadalmi együttélés és a demokrácia szabályait. Ehhez felvásárolta a médiát, amelyet függetlenné tett mind a társadalomtól, mind a nemzetállami érdekektől. Második lépésben pedig a politikusokat vásárolja meg és kiképzi őket fináncpolitikusnak, velük hajtatják végre a saját nemzezállam lebontását Köszöntünk a Szép Új Világrendben! Ahol becsipezve Nagy Testvér mindent lát!
Pelso j.
2022. október 12. 06:00
Most épp blokk? Volt itt már erős jobbos szövetség, centrum, meg tömb delirálása is. Salvini, valami francia liba, a Boris, meg persze a szétesett v4.
vajda
2022. október 12. 04:27
"Az olasz választásokkal egy új blokk van kialakulóban Európában." Igaz. De ahogy elnézem, mi a csutkány oroszbarát politikája miatt ebből a blokkból is kimaradunk.
Fideath
2022. október 12. 00:05
""Brüsszel migrációs politikája még csak meg sem próbálja szolgálni az európai emberek érdekeit." ------------------------------ Akkor mi a kurva anyátokért nem léptek ki? Még népszavazást sem kell tartani, holnap be lehet adni a kérelmet a kilépésről. Hihetetlen, emberi ésszel felfoghatatlan, hogy ezek most mazochisták? 23 törvényt hoznak az EU kiengesztelésére, miközben ugatnak az EU ellen. Vagy ezek skizofrének? Nincs más magyarázat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!