Európát térdre kényszeríti a brüsszeli szankciók által okozott brutális infláció és energiahiány

2022. szeptember 08. 12:02

Magyarországon lesz gáz, és lesz villany!

2022. szeptember 08. 12:02
null
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Facebook

„Európát térdre kényszeríti a brüsszeli szankciók által okozott brutális infláció és energiahiány.

Ebben a nehéz helyzetben is megtesszük, amit megkövetel a haza.

Magyarországon lesz gáz és lesz villany!”

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. szeptember 09. 15:39
Kormányunk tegye a dolgát ! Vegyen Orosz gázt,legyen villany és ami kell. Akinek nem kell vegyen amerikai palagázt." Jó" tanáccsal tele a padlás.
kovácslajos1930
2022. szeptember 09. 08:47
Ha olyan sok gáz van, miért is kell majd 18 fokban dolgozniuk szíjgyártóéknak? Pár hónapja még nevettek az energia spórolási javaslatokon. Ha egy ország vezetése csak fut az események után, az alkalmatlan. Európa éléskamrájában az élelmiszer infláció 30%. 12 év gazdasági növekedés után nincs euró, nincs Eü, nincs oktatás, nincs a földeken öntöző rendszer, nincs az orosztól független energia, nincs úniós pénz. Lehet Brüsszelre mutogatni, de a válságok mindig külső okok miatt jönnek átlag 10 évente, Orbán felkészülésből megbukott, országunk helyzete súlyos, mi lesz pl a nyugdíjasokkal elvette a svájci indexálást, most egy év alatt elértéktelenedik a nyugdíjuk az élelmiszer árak 30 %-os inflációja miatt, ennyit pedig nem emelnek
pemete jakab
2022. szeptember 08. 20:09
Orbán. Európát térdre kényszeríti a brüsszeli szankciók által okozott brutális infláció és energiahiány Hát akkor Viktorka, elérkezett az idő, hogy megmutasd, mennyire tudsz megvédeni minket. Bajban mérettetik meg az ember, és főleg a politikus!
Pierre
2022. szeptember 08. 19:08
Hogyan viszi hazánkat az összeomlás felé Orbán ostobasága. Orbán ma azt nyilatkozta, hogy "Európa kifogyott az energiából", és mégis "fundamentalista zöldekkel és geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal" kell küzdeni a megoldás érdekében. Alig tudok elképzelni a teljes tudatlanságról, értetlenségről és ostobaságról jobban árulkodó mondatot ma Európában. 1. Nem Európa fogyott ki az energiából hirtelen, hanem az Ukrajnában birodalmi hódító háborút folytató Oroszország állította le a gázszállítások jelentős részét Európa felé, saját döntése alapján, zsarolási kísérletként. 2. Nem az EU-s szankciók miatt jön kevesebb gáz (a gázszállításokra a szankciók jelenleg nem terjednek ki), hanem Vlagyimir Putyin döntése miatt, hogy nem szállít egy sor országnak és vezetéken. 3. A „geopolitikai játszmát”, amit háborúnak hívnak, Oroszország játssza. 4. A „fundamentalista zöldek” évtizedek óta szorgalmazzák az Európán kívülről importált fosszilis energiahordozókról való leválást. 5. Amelyek egyebek mellett az idei katasztrofálisan aszályos és forró nyarat okozó klímaváltozásért is elsősorban felelősek. 6. Oroszországról legkésőbb 2014, a Krím megszállása óta lehet tudni, hogy agresszív hatalom, amely az energiahordozókat politikai fegyverként forgatja. 7. Európa két hibát követett el, és egyik sem a „geopolitikai játszmák”, vagy a túl zöld politika. I.Túl lassú volt az energiahatékonysági programok megvalósításában és a megújuló energiaforrások elterjesztésében, főképp azért, mert az Orbánhoz hasonló politikusok – nem kis részben Putyin zsoldjában – aktívan akadályozták ezeknek a felgyorsítását. II. És nem értette meg a saját 2014-es Energiabiztonsági Stratégiájában megfogalmazott alapvető állítást: Oroszország nem tekinthető megbízható partnernek. 8. Ennek a két hibának a következményeként ma kapkodva, kényszerhelyzetben, rövid idő alatt kell sok mindent végrehajtani, amin, ha a „fundamentalista zöldeken” múlik, már régen túl lennénk, és az Európát érő sokk ma lényegesen kisebb lenne. 9. Aki ma orosz fosszilis energiára akar felépíteni egy országot, az annyit értett meg a világ valóságból, mint Rogán Antal a tízparancsolatból. Az nem reálpolitikus, hanem súlyosan ostoba, teljesen életszerűtlen álomvilágba kalauzolja a rábízott országot. Ahonnan nagyon keserű lesz az ébredés. 10. Magyarországnak nem csak értékválasztás alapján kell hátat fordítani az agresszor orosz diktatúrának, de túlélése is azon múlik, hogy képes-e szorosan együttműködni európai partnereivel a jórészt Oroszország által okozott válság leküzdésében. Ha nem, akkor marad az Európa-bajnok infláció, a szociális és gazdasági összeomlás, egy végzetesen elavult és fenntarthatatlan energiarendszer és a kiszolgáltatottság a 21. század eddig legveszélyesebb diktatúrájának. J.B.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!