Parragh László, a tűzoltók, a pedagógusok és a torzuló piaci verseny

2022. június 01. 17:10

Mi marad Parragh Lászlónak? Se nyári szünet, se adrenalinlöket.

2022. június 01. 17:10
null
Bányai György
Magyar Narancs

„A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a magyar élet alapos ismerője. Ami azért is klassz, mert gyakran beszél a miniszterelnökkel, és nyilván sok szó esik köztük a magyar valóságról.

Hogy a tanároknak és a tűzoltóknak milyen jó, megtudhatták a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől. Parragh László a Népszavának adott interjúban azt találta mondani: »…a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalinlöket.«

A szakszervezetek azonnali megoldásként azt javasolták, hogy Parragh László mondjon le. Pedig lehetnének egy kicsit empatikusabbak és visszafogottabbak, már csak azért is, mert Parragh se nem tanár, se nem tűzoltó – tehát nem kell ezeket a szakmákat ismernie –, de egy csomó hátránya is származik ebből.

Neki például nincs egy szabad nyara. Nem úgy, mint a pedagógusnak. A tűzoltónak meg még addig sem kell várnia: elegendő, ha kigyullad valami. Nincs is nagyobb öröm számukra, mint mondjuk egy égő ház, pláne, ha van benne valaki, akit kimenthetnek. Akkor aztán végképp tombolhat az adrenalin. 

Ezzel szemben mi marad Parragh Lászlónak? Se nyári szünet, se adrenalinlöket. Ül egy unalmas luxusirodában, időnként ránéz az órájára, mikor lesz már vége a munkanapnak. És a pedagógusokra gondol. Hogy ők már négykor hazamehetnek.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hasadt Tölgy
2022. június 02. 21:31
Négy ördögfit ismerünk: Duzzog, Kurrah, Berreh, Parragh.
Mag Ányos
2022. június 02. 20:54
Parraghnál talán csak a Magyar Narancs irritálóbb.
manitowoc
2022. június 02. 14:35
PariLaca itt megkapja: "Tanársztrájk rázta meg Finnországot májusban, mivel egy általános iskolai tanár kezdőfizetése ott a háromezer eurót sem éri el, és ez tarthatatlan. A tanárok nemcsak azzal érveltek, hogy ez nekik így nem jó, hanem azzal is, hogy az országnak is káros, mert elveszítik a jó tanárokat, és lemondanak a leendő jó tanárokról, mivel az értelmes és alkalmas fiatalok inkább keresnek más munkát. A jelek szerint nincs Finnországnak egy jó húsban lévő, vastagon páncélozott elefántfókája, aki ilyenkor tízmilliós Rolexszel a tömpe uszonyán ki tudna állni a hőbörgők elé. És megmondaná kerek perec a pedagógushordának, hogy kussoljanak, mert nekik ott van a nyár. A tűzoltóknak meg az adrenalinlöket, amit egyébként ő maga is képes biztosítani, lényegében bármilyen szakmának. Ebben a küldetésben segít, ha az illetékes hivatalnok amúgy se nem tanít, se nem olt tüzet, egyáltalán semmi olyat nem csinál, amire bárkinek szüksége van, és önszántából fizetne érte. Amikor próbálta, akkor belebukott. Hanem a Rolexét és egyéb csecsebecséit államilag támogatott útonállásból szerzi. Legombol mindenkiről öt rugót, és aki kérdezi, hogy ezért mit kap cserébe, vagy hogy ki és milyen rendszerben választotta meg őt, annak az arcába röhög. Így teljes az adrenalinroham." https://hvg.hu/360/202222_Tota_W_Adrenalinloket
Senki Alfonz
2022. június 02. 12:28
Érdekes ez a kamarai vezetői beosztás, mert érdekes módon a bebukott vagy sikertelen, hozzá nem értő, de "társaságbeli", azaz NER-testvérek vannak benne. Parragh még el is árulta, árulja az általa képviselt vállalkozókat, a kormány seggét nyalja!!!! ÁRULÓ!! Ahogy Parragh, úgy a miskolci elnök Bihall Tamás sem végez vállalkozói tevékenységet, korábban is szinte semmit!!! Vakok vezetnek látókat!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!