Itt az idő, hogy végre az augusztus 20-i ünneplésünk is megérkezzen a 21. századba

2021. augusztus 19. 09:56

Kenyeret és cirkuszt helyett maradjon csak a kenyér. Mit gondol erről a kormány?!

2021. augusztus 19. 09:56
null
Szél Bernadett
Facebook

„Itt az idő, hogy végre az augusztus 20-i ünneplésünk is megérkezzen a 21. századba. Itt az idő, hogy a politikai döntéshozók sokkal tudatosabban álljanak ahhoz a tűzijátékhoz, ami elméletileg emelni hivatott az ünnep hangulatát. Gyakorlatilag pedig inkább mutatom a tényeket, mert itt is igaz: nem mind arany, ami fénylik, és nem csak pénzben drága mindaz, amit fellőnek ilyenkor a magasba. 

Nézzük az anyagiakat. Idén az amúgy is

megalomániás kormány a korábbinál kilencszer (!) több, összesen több mint 40 ezer rakétát tervez fellőni Budapesten.

Az egész parádé 6,6 milliárdba kerül az adófizetőknek, a tűzijáték maga 1,3 milliárdba. Ez nagyon, nagyon drága. De van tovább.

Az állatokat mint tudjuk, durván megriasztja a műsor, ami – és ez kevesebbet halljuk – súlyos környezetszennyezéssel is jár. A szállópor mennyisége ilyenkor brutálisan megnő a levegőben, ami károsítja az egészséget, felerősíti a légúti megbetegedések tüneteit, súlyosbítja az asztmát, allergiát – a levegő szennyezettsége miatt egyébként nemrég az Európai Unió Bírósága marasztalta el a magyar kormányt, mert nem tesz semmit a levegőminőség javítása érdekében. Azt is tudjuk, hogy a tűzijátékok színét olyan nehézfém-vegyületeknek »köszönhetjük«, amik nagy mennyiségben rákkeltőek lehetnek és a magzatok egészségére is veszélyt jelenthetnek. 

Itt az idő, hogy végre az augusztus 20-i ünneplésünk is megérkezzen a 21. századba, és olyan értékek és szempontok sorolódjanak előre, mint a levegőminőség, az egészségünk és az állatok védelme! Tudunk máshogy is méltó tiszteletet adni az ünnepnek, sőt! Kenyeret és cirkuszt helyett maradjon csak a kenyér – és ha augusztus 20-a, akkor az Új kenyér –,és javaslom, hogy a tűzijátékra szánt 1,3 milliárdot csoportosítsák át gyermekétkeztetésre: lenne BŐVEN helye, most derítettem ki ugyanis, hogy a kormány PÉNZHIÁNYRA hivatkozva nem hajlandó emelni a gyermekotthonok 10 éve változatlan étkezési normatíváját, ami napi 684 forint.

Adjuk a környezetszennyező tűzijátékra szánt pénzt a gyermekvédelemre, mi pedig ünnepeljünk igazán méltó módon, a környezettel harmóniában. Mit gondol erről a kormány?!”

Nyitókép: Szél Bernadett Facebook oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. augusztus 20. 22:54
Elmehetnél már augusztus 20.-án vagy 21.-én a 21. százados kurva anyádba.
Sulammit
2021. augusztus 20. 19:53
Aljasság Szél Bernadett a neved! Erre jön ez az ugribugri, se teste, se lelke nőszemély, és kétségbe vonja emberségünket, segíteni akarásunkat, jóérzésünket... Ám ami ennél is súlyosabb, hogy egyértelmű kampánycélokra használja fel egy másik ország nemzeti tragédiáját. Ami, mondanánk, hogy a legalja, de sokszor elmondtuk már, s eddig mindig volt lejjebb. Mi pedig csak állunk és csodálkozunk, hogy miért nem az EU-s pénzekkel machináló Cseh Katalin, vagy a gyulai pedofil jobbikos a téma a köreikben? https://vbt.pestisracok.hu/2021/08/11/aljassag-szell-bernadett-a-neved/
KBA98
2021. augusztus 20. 19:47
Ennek a mocskos libsi bagázsnak mi a büdös l...sz köze van Szent Istvánhoz és az államalapításhoz? Mindegyik itt károg. Tavaly nem volt ünnep, most meg pontosan a budapesti vállalkozások gatyába rázása miatt van a hétvégi ünnepség sorozat. Tudom, hogy az lmp szerint a tűzijáték is elavult már, de menjenek a jó büdös francba tömegesen.
Volo
2021. augusztus 20. 15:13
Ennél aljasabb demagógiát csak Vadai elvtársnőtől hallottam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!