Orbán Viktor tudja, hogy 2022-ben távozik a Karmelita kolostorból

2021. április 27. 12:21

A Fidesz egyszerűen feláldozza a magyar állam működőképességét.

2021. április 27. 12:21
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Ma a fideszes parlamenti többség a közvagyon jelentős részét, több ezer milliárd forintot szervez ki fideszes magánalapítványokba. Ezzel a magyar állam önként lemond többek között arról, hogy 21 magyar felsőoktatási intézmény működésébe bármilyen módon beleszóljon a jövőben.

Nem nehéz látni, hogy miről szól ez valójában: Orbán Viktor tudja, hogy 2022-ben távozik a Karmelita kolostorból. Vereségre készül, ezt pedig már most sem képes méltósággal viselni: a koronavírus-járvány harmadik hullámának közepén azzal foglalkozik, hogy a közvagyon minél nagyobb részét utalja ki a saját holdudvarának.

Nem szeretem, ha a politikai táborok hazaárulózzák egymást, de erre most tényleg nehéz más jelzőt találni a hazaáruláson kívül. A Fidesz egyszerűen feláldozza a magyar állam működőképességét, hogy egy olyan párhuzamos államot építsen ki magának, amelyet Orbán Viktor lekötelezettjei működtetnek. Ezek után tényleg bármilyen szektort ki lehet szervezni fideszes „alapítványokba”. A felsőoktatás kiszervezése megtörténik, de mi akadályozná meg a kormányt abban, hogy a felsőoktatás után az egészségügytől a nyugdíjrendszerig, a közoktatástól akár a honvédelemig mindent egy-egy alapítványba szervezzen ki? Vagy akár a teljes költségvetést?

Ezt az új kormány egyszerűen nem hagyhatja annyiban – pontosan ezért mondjuk, hogy 2022-ben nem csak kormányváltásra, hanem rendszerváltásra van szükség. Jogállami eszközökkel, de vissza kell szerezni a kilopott közvagyont, majd olyan garanciákat kell az új alkotmányba építeni, hogy soha többé ne történhessen meg hasonló. Mert Magyarország soha többé nem lehet következmények nélküli ország – ezért dolgozunk a Momentum Mozgalommal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. április 28. 15:39
ha a többség olyan hülye mint te!
Dénia
2021. április 28. 09:01
Miért, talán bele akartok szólni az egyetemek működésébe a jövőben? :)
Bátya62
2021. április 28. 08:07
Hová megy Viktor Karmelitából Öcsisajt? A királyi palotába?
Bokros Birka
2021. április 28. 07:46
Nemtudomka, Nemtudomka, Nemtudomka......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!