Trumpizmus Trump után

2020. november 19. 07:33

A lakosság többsége az elnököt tartja felelősnek a járvány kormányzati félrekezeléséért, a hatalmas emberáldozatokért.

2020. november 19. 07:33
Dobozi István
Népszava

„Az amerikai elnökválasztásban – ha minden a szokásos forgatókönyv szerint alakul – az elektori szavazatok megszámlálását és hitelesítését követően a kongresszusban január 6-án hirdetik ki a hivatalos végeredményt. Amerikából követve az eseményeket számomra nem kétséges, hogy Amerika 46. elnöke a demokrata Joe Biden lesz. Bár a szavazatok kis százalékának feldolgozása még folyik néhány szövetségi államban, a végelszámolásban Biden meggyőző fölénnyel fogja verni Donald Trumpot, a hivatalban lévő elnököt. Biden már ötmilliónál több vokssal vezet. Emlékeztetőül: négy évvel ezelőtt Trump hárommillióval kevesebb szavazattal győzött Hillary Clinton ellen, köszönhetően a republikánusoknak kedvező elektori kollégiumnak. Biden diadalmaskodni tudott a »rozsdaövezet« kritikus fontosságú hármasában is: Pennsylvaniában, Michiganben és Wisconsinban. Trump elnök még nem kész a veresége beismerésére és a rendezett hatalomátadásra, vitatja a választás tisztaságát, s több államban folyik választási pereskedés. Pedig már a Republikánus Pártban is gyarapodik azoknak a hangadó politikusoknak a száma, akik felszólítják az elnököt, hogy – a szisztematikus választási csalást alátámasztó komoly bizonyítékok hiányában – ismerje be a vereségét, és tegye lehetővé a békés, rendezett hatalomátadást az új kormánynak.

A demokraták örülhetnek, hogy sikerült elérni a legfőbb célt: egy ciklusú elnököt csináltak az általuk mélyen gyűlölt Trumpból, akit Biden és sokan mások az amerikai demokráciára és értékekre leselkedő »egzisztenciális veszélyként« bélyegeztek meg. Ettől függetlenül is fölöttébb meglepő lett volna, ha az amerikai szavazók nem utasították volna el azt az elnököt, akit a lakosság többsége felelősnek tart az utóbbi évszázad legsúlyosabb járványának kormányzati félrekezeléséért, a hatalmas emberáldozatokért (a Covid-halottak száma már a negyedmillióhoz közelít) és a gazdaság összeroppanásáért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2020. november 19. 12:59
Szóval az egybites proli söpredék nem ismeri a személyes felelősség fogalmát
Inimma
2020. november 19. 10:47
Az amerikai media meghatározó részét birtokló három család Trumpot tartja felelősnek....
Kompenzátor
2020. november 19. 10:00
"négy évvel ezelőtt Trump hárommillióval kevesebb szavazattal győzött Hillary Clinton ellen, köszönhetően a republikánusoknak kedvező elektori kollégiumnak" Az elektori kollégiumnak fix szabályai vannak, nem "kedvez" senkinek. A libsiknek még 4 év sem volt elég hogy feldolgozzák Hillary szabályos vereségét, és most ők sivalkodnak meg gúnyolódnak, hogy Trump nem akarja elfogadni a nyilvánvaló csalásukat. Gerinctelen tetvek.
Kompenzátor
2020. november 19. 09:51
"A lakosság többsége az elnököt tartja felelősnek a járvány kormányzati félrekezeléséért, a hatalmas emberáldozatokért." Nem a többség, csak az agymosott hülyék, akik elhiszik a balos sajtónak hogy ha Hillary nyert volna 4 éve akkor a COVID megállt volna az országhatáron. Amúgy Trump kifejezetten gyorsan és szigorúan intézkedett vírusügyben, amit anno a demokrata párt még túlzónak tartott, aztán mikor súlyosbodni kezdett a helyzet akkor persze megfordult a szélkakasuk, Trump lett a gonosz mészáros akinek minden egyes fertőzöttért külön kötél általi golyó járna. Arról meg jóindulatúan megfeledkeztek, hogy az első hullám áldozatainak zöme olyan idősotthonokból került ki, amiket demokrata párti polgármesterek/kormányzók kényszerítettek COVID-os betegek befogadására, pl. Andrew Cuomo. Kb. mintha Karácsony rendeletet adna ki hogy a bp-i idősotthonoknak be kell fogani a fertőzötteket, aztán meg rohaggyon meg Orbán mer' sok a halott... Tipikus libsi agyférgesség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!