Elképesztően felelőtlen, aljas és cinikus lépése ez a kormánynak

2020. november 09. 07:27

Mi, önkormányzatok készek és képesek vagyunk betartani a jogállami kritériumokat.

2020. november 09. 07:27
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Az Orbán-kormány 2500 milliárd forinttól fosztaná meg a magyar embereket. A magyar miniszterelnök bejelentése, miszerint kész megvétózni az európai válságkezelést, azt a pénzt veszi el a magyar emberektől és a magyar vállalkozásoktól, ami nekik jár. Hogy miért? Mert nem hajlandó betartani a jogállami kritériumokat, azokat a szabályokat, amelyek arra szolgálnak többek közt, hogy a támogatások ne a kiváltságos kevesek további gazdagodását szolgálják, hanem a válság miatt bajba jutott embereket és vállalkozásokat. Elképesztően felelőtlen, aljas és cinikus lépése ez a kormánynak.

Most nyert igazi értelmet a szabad városok kezdeményezése, hogy az Európai Uniós válságkezelő segítségének legalább a felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel. Mert mi, önkormányzatok készek és képesek vagyunk betartani a jogállami kritériumokat. Ez fakad a hitünkből, és ez az ország érdeke. Az önkormányzatok jelentik a garanciát arra, hogy mindenki, éljen bármely településen, megkapja, ami neki jár. Mert Magyarország nem egyenlő a kormánnyal, a támogatás sem a kormányé, hanem a magyar embereké.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. november 10. 18:21
RINYAKIRÁLY!
Tanner
2020. november 09. 17:34
"Az Orbán-kormány 2500 milliárd forinttól fosztaná meg a magyar embereket. ... ami nekik jár" Eddig még ingyen leveske sem volt, most meg jár 2500 milliárd? Mit kell érte adni? Talán az országot, a szabadságot? Bármelyik többet ér - és pénzben nem kifejezhető!
balbako_
2020. november 09. 16:04
Ehhez speciel Karácsonynak semmi köze sincs! Mindenbe beleugat de a dolgát nem végzi rendesen. (Inkább sehogy sem...)
lofejazagyban
2020. november 09. 15:37
erre a faszra még egy vak amcskát sem mernék rábízni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!