Antidiplomácia

2020. október 22. 10:02

Még most is a hideg ráz Szijjártó Péter külügyminiszter teátrális túlreagálásától Joe Biden Magyarországgal kapcsolatos rögtönzött kiszólására.

2020. október 22. 10:02
Dobozi István
Népszava

„Amerikából követve az eseményeket még most is a hideg ráz Szijjártó Péter külügyminiszter teátrális túlreagálásától Joe Biden Magyarországgal kapcsolatos rögtönzött kiszólására, mely egy televíziós választási fórumon hangzott el. A demokrata elnökjelölt hazánkat – urambocsá! – egy lapon említette olyan tekintélyelvűnek nevezett országokkal, mint Belarusz és Lengyelország. Amire a magyar külügyminiszter Budapestről egy videóüzenetben szólította fel Bident, hogy inkább a saját korruptságára vonatkozó kérdéseket válaszolja meg Ukrajnával kapcsolatban. A külügyminiszter ezzel árulkodóan magára (illetve a fennálló magyar politikai rendszerre) vette a tekintélyuralmi minősítésre való utalást, azt a látszatot keltve, mintha találat érte volna a magyar kormányt.

Sajnos nem ez volt a magyar diplomácia első anti-diplomatikus túlreagálása Amerikával kapcsolatban. 2016 nyarán szörnyülködve néztem Bill Clintonra, a volt amerikai elnökre zúdított budapesti össztüzet egy jelentéktelen kampányrendezvényen odavetett megjegyzése miatt Magyarország és Lengyelország politikai tekintélyelvűségéről. Orbán Viktor és Szijjártó Péter azt a Clintont támadta vehemensen, akinek erős támogatása nélkül hazánkat nem vették volna be a NATO-ba 1999-ben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2020. október 22. 19:00
Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak, DOBOZI ISTVÁNNAK, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.
kishegyi
2020. október 22. 16:17
Azt rögtön tudtuk, hogy a Dobozi-féléket nem a bideni nyilatkozat hallatán rázza a hideg. A bolsiknak mindig a másik fél támogatása a fontos.
Krupp Skya
2020. október 22. 15:47
Ez ki a fasz?
Rasdi
2020. október 22. 14:11
Túlzott reakció. Még akkor is, ha Sz.P. említett reakciója valóban nem volt "diplomatikus". Egy külügyminisztertől ennél különb megszólalás volna várható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!