Ne a könnyű utat válasszátok!

2020. június 27. 12:27

Az evangéliumi üzenet nem modern, nem is konzervatív, hanem örök.

2020. június 27. 12:27
Székely János
Magyar Nemzet

– Vajon nem elavultak a katolikus egyház nézetei a nemek pontos mibenlétét és szerepét illetően? Sokan, nagy ritkán még egyházi szereplők is követelik, hogy az egyház korszerűsödjön, tartson lépést a korral.

– Az egyház által hirdetett ­evangéliumi üzenet nem modern, nem is konzervatív, hanem örök. Úgy gondoljuk, hogy a család intézménye sohasem lesz idejétmúlt, a férfi és a nő szerelmére épülő házasság örök kincse az emberiségnek a történelem kezdetétől egészen annak végéig.

– Egy neves amerikai egyházi személy nem is olyan rég úgy nyilatkozott, hogy a mennyország tele van LMBTQ-személyekkel. Mit gondol erről a kijelentésről?

– Az azonos neműek iránt érzett vonzalom önmagában nem bűn, ha nem fakadnak belőle cselekedetek. Ilyen értelemben igaz az, hogy sok nemi identitásában bizonytalan személy valóban erényes életet él. Azonkívül pedig a botlásait megbánó bűnösnek is van helye a mennyben Isten végtelen irgalmából. James Martin kijelentéseinek egy részével nem tudok azonosulni, de ezt a mondatát az itt leírt értelemben lehet jól is érteni.

– Mit üzen azoknak a transznemű embereknek, akik úgy érzik, hogy se az állam, sem a keresztény egyház nem hallja meg őket?

– Azt üzenem, hogy testvéreim vagytok. Bármikor kopogtattok az ajtómon, az meg fog nyílni előttetek. Igyekszem mindenben segíteni, amiben tudok. Azt üzenem, hogy Isten kedves gyermekei vagytok. Lehet, hogy sokan megvetéssel néznek rátok, Ő azonban soha. Értetek is odaadta az életét a kereszten. Azt üzenem, hogy ne a könnyű utat válasszátok. Az emberség, a hiteles és jó élet ára mindenki számára magas. Keressétek a szűk ösvényt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. június 27. 17:11
Így nyerjem meg a lottóötöst, hogy A MANDINER MÁR MEGINT PERVERZ SZEXSZEL KAPCSOLJA ÖSSZE A KERESZTÉNYSÉGET, AZ EGYHÁZAT. Évek óta folxyamatosan szexuális perverzió + keresztény egyház, keresztény vallás összekötése folyik, MÁS TEOLÓGIAI TÉMA SZINTE EGYÁLTALÁN NEM IS KERÜL SZÓBA. TELJESEN NYILVÁNVALÓ GONOSZ AGYMOSÁS. Hogy aki hetroszexuális, az érezze magát "üdvözültnek", jó kereszténynek. De most elmondom: a pokol telui lesz "tisztességes" heteorszexuális családanyákkal és családapákkal, mert: Jakab 2,10-19 Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egésznek megrontásában bűnös. Mert a ki ezt mondotta: Ne paráználkodjál, ezt is mondotta: Ne ölj. És ha nem paráználkodol, de ölsz, törvényszegővé lettél. Úgy szóljatok és úgy cselekedjetek, mint a kiket a szabadság törvénye fog megítélni. Mert az ítélet irgalmatlan az iránt, a ki nem cselekszik irgalmasságot, és dicsekedik az irgalmasság az ítélet ellen. Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit? Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül, És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól, de nem adjátok meg nékik, a mikre szüksége van a testnek, mi annak a haszna? Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában. De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet. Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek. Ezt nem árt megjegyezni, mindenkinek ajánlom figyelmébe: Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek. Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek. Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek. Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek. Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.
Crusader
2020. június 27. 16:36
Néhány fajtalankodó szodomita azt írja a Bibliára, hogy mesekönyv... ahhoz képest eléggé nagy késztetést éreznek, hogy itt okádjanak rá mindenfélét... nyilván azért, mert annyira jelentős, mint egy tucat "mesekönyv". :))) Ne aggódjatok, Isten majd megítél titeket. Mindenesetre sajnálatra méltóak ezek a szodomiták, hogy az jutott nekik, ami... egy másik férfi végbele. Feleség helyett.. gyerek helyett...család helyett... ez nagyon szomorú és persze szánalmas is, hiszen próbálnak úgytenni, mintha ők különlegesek lennének ettől, pedig csak hibásak, sajnálatra méltók. Nem véletlen, hogy a homokosoknál, transzoknál a természetes halál az öngyilkosság. Ennek fényében ez érthető, hogy ahogy haladnak előre a korban, idővel megvilágosodnak, de akkor már nem tudják elviselni saját torz, aberrált lényüket... érzik belül, hogy valami hiányzik ez nem természetes, amit eddig csinált.. érezte eddig is, de elnyomta... a végtelenségig nem lehet elnyomni Jézust...mindenkiben ott van, csak figyelni kell rá és akkor nem térünk le a helyes útról.
zsanett-kúnrum
2020. június 27. 16:32
Valahogy nem érzek késztetést hogy a mennyországban is prájdos felvonulásrol halljak, akkor inkabb a pokol
zsanett-kúnrum
2020. június 27. 15:30
Ez csak azért van mert a libcsyhk gyakorlati emberek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!