Trumpra lőnek, Biden eshet el

2019. október 07. 09:19

Az impeachment veszélyes, kétélű fegyver.

2019. október 07. 09:19
Dobozi István
Népszava

„Trump Biden-stratégiája máris működni látszik, mivel egyre több tekintélyes, Biden-ellenesnek legkevésbé sem mondható amerikai médiaorgánum, köztük a Washington Post és a The Hill tár fel eddig kevéssé ismert információkat Hunter Biden fölöttébb jövedelmező ukrajnai üzleti tevékenységéről és alelnök apja ezzel kapcsolatos segítő háttérszerepéről. A tényfeltáró sajtóvizsgálat még az elején jár, de máris több kérdést vet fel. Például azt, hogy miképpen lett az energiaszektorban semmilyen szakértelemmel nem rendelkező Hunter Biden az ukrán földgázkitermelésre szakosodott Burisma Holdings igazgatótanácsának tagja 2014-ben, hetekkel azután, hogy Barack Obama Joe Biden alelnököt bízta meg az amerikai-ukrán kapcsolatok fehér házi felügyeletével. Kijevben ekkortájt már hatósági vizsgálatok folytak a Burisma ellen pénzmosás és más súlyos vétségek gyanújával. Joe Biden miért távolíttatta el Viktor Shokin ukrán főügyészt, aki a Burismánál zajló korrupciós vizsgálatot felügyelte, amikor Hunter Biden már a cég szolgálatában volt? Biden korábban nyilvánosan – szinte dicsekedve – közölte, hogy egymilliárd dolláros amerikai kölcsöngarancia felmondásának kilátásba helyezésével személyesen kényszerítette ki Shokin menesztését Petro Porosenko ukrán elnöknél. Egyik friss nyilatkozatában az ex-főügyész a leváltásáért egyértelműen Joe Bident hibáztatja a Burisma-vizsgálattal összefüggésben. 

Ha későbbi vizsgálatok netán felmentenék is Joe Bident a nepotizmus és a korrupció vádja alól, a fia ukrajnai üzleti tevékenységével kapcsolatos érdekkonfliktus látszata és politikai sebe akkor sem tűnne el. Nagyon rosszkor jött mindez Bidennek, a demokrata elnökjelölt-aspiránsok eddigi éllovasának. (Washingtonban már vannak olyan vélemények, hogy az „Ukrainegate” Biden politikai karrierjének végét jelentheti.) Nem csoda, hogy fő vetélytársa, Elizabeth Warren massachusettsi szenátor máris a sarkára lépett a közvélemény-kutatásokban, s úgy tűnik, csak hetek-hónapok kérdése, mikor veszi át tőle végleg a vezetést. 

Az impeachment veszélyes, kétélű fegyver. Lehet, hogy a képviselőházi demokraták Trumpra lőnek, de Bident találják el?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trouposed
2019. október 09. 17:00
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Akitlosz
2019. október 07. 18:38
"Az impeachment veszélyes, kétélű fegyver. " Amely fegyver eddig még sohasem lett sikeresen alkalmazva. Csak suhogtatják, de el nem találnak vele senkit.
Tehetős Totó
2019. október 07. 14:23
Hoppá! A magyar médiumokban még nem jelent meg a tegnap esti hír, Giuliani tévéinterjúja a Foxon, miszerint az ukrajnai Biden "ügyeskedés" kismiska...nnna melyik bezzegországhoz képest? Talált.... Rrrrrrománia!!!
NewHorizon
2019. október 07. 13:21
Nem rossz. A legújabb demokrata ’impeachment’ cirkusszal (ami jelenleg nem hivatalos impeachment, mivel eddig a házelnök, Nancy Pelosi nem kérvényezte a képviselőház szavazását - tehát jelenleg csak “impeachment inquiry-nek”, azaz ’beletekintésnek/kivizsgálásnak’ vehető, nem eljárásnak) természetesen Trumpot próbálják eltenni az útból és a cikk helyesen megállapítíja, hogy Biden bizony el lesz gáncsolva. De nem lehet tudni, hogy nem-e két legyet akar ’valaki’ leütni egy csapásra (Trump és Biden), a többi demokrata jelöltségre pályázónak ez a kimenetel bizony jól jönne - de főleg Clintonnének, aki mostanában megint kinyitotta a csőrét, talán ismét (harmadszorra) be akar ugrani a versenybe. 2016 óta csak fuldoklik a méregtől a vén, velejéig korrupt boszorkány és mindenkit hibáztat, csak magát nem. Pedig ha a kommunista milliomos, Bernie Sanders-től nem lopta volna el a demokrata jelöltséget, még addig sem jutott volna el. Csak az ördög tudja, mi a szándéka de feltételezem, hogy biztos nem bánna Trumpon bosszút állni. Visszatérve a főtémára, ami jelen pillanatban Ukrajna: Trumpot azért akarják mindenáron megállítani, mert hajszálra van attól, hogy feltárja a korrupció valódi résztvevőit, főként (de nem kizárólag) a demokrata párti Obama adminisztráció Ukrajnában tevékenykedő vérszopóit. Nem meglepő, hogy Biden elintézte az ukrán kivizsgáló, Shokin eltávolítását és az Obamát támogató fake-news-média be próbálta mocskolni Shokin nevét. Politikai kommentátor, Glenn Beck egy (kb. egy órás) videóban összeállította, és kissé mókásan előadja az idővonallal egybekötött történteket és személyeket, ami sokat segít tisztába jönni azzal, hogy kik az ukrajnai korrupció igazi főszereplői. Aki ért angolul, érdemes megnézni még akkor is, ha a nevek - akiket említ - nem ismerősek, mert ügyesen elmagyarázza az összefüggéseket. A végén megjegyzi, hogy minden információ, ami a műsorba lett foglalva, az interneten könnyen elérhető és igazolható. Glenn Beck, 2019. oct. 5. https://www.youtube.com/watch?v=5nUZekJ3pfM Akiben megvan az erő és akarat végighallgatni egy kb. 3 órás ’chatroom’ társalgást (ismét angol szöveg), ami éppenséggel egy nagyon alapos, megtörtént eseményeket mélyen kikutatott és kibogozott előadás amely részletesen felvázolja amerikai, valamint ukrán politikusok és személyek funkcióit és korrupt tevékenységeiket, annak melegen ajánlom. (Ez a második ülésük a témáról, hamarosan tartanak egy harmadikat, alighanem jövő szombaton.) ‘SpaceShot76’ YouTube channel: Table of Titans – Ukraine is the Keystone, 2019. oct. 6. https://www.youtube.com/watch?v=Jawv5OeHcNE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!