Trump szimulált őrültsége

2018. július 25. 09:14

Trump azonban láthatóan nem disztingvál a különböző világhelyzetek, valamint ellenség és barát között.

2018. július 25. 09:14
Dobozi István
HVG

„Washingtonban nem kevesen vannak, akik az Észak-Koreával való kapcsolatfelvétel sikerét Trump Machiavelli-szerű, a katonai intervenciót – sőt az atomtámadást is – hitelesen szimuláló keménykedésének tudják be. Az egyre szélesedő trumpi vámháborúban is kitapintható a machiavelli tudatosság. Sőt a multilateralizmus elleni erőteljes washingtoni kampányban és a NATO-szövetségesek amerikai katonai védőernyővel való pénzügyi zsarolásában is.

Kételkedik-e ma már valaki abban, hogy »őrültségében« Trump elnök az összes amerikai katonát kivonhatja a NATO fő potyautasának bélyegzett Németországból? Vagy hogy »dühében« képes leépíteni a második világháború utáni szabadkereskedelmi rendszert, beleértve Amerika kiléptetését nem csak a NAFTA-ból, az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményből, de akár a Világkereskedelmi Szervezetből is?

Vezetői őrültségelméletében Machievelli az »ellenségről« és »bizonyos körülményekről« beszélt. Trump azonban láthatóan nem disztingvál a különböző világhelyzetek, valamint ellenség és barát között, amikor az őrült vezetőt színleli. Lehet, hogy nem is színleli?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sundabunda
2018. július 25. 19:31
Dobozi, Te dupla fasz!
zolizolizoltan
2018. július 25. 14:39
Trump vajon akarja-e a III. világháborút, vagy ez is egyik "szimulált őrültsége"?
puszika
2018. július 25. 11:31
Dobozy Pista? Még mindig Kádár elvtárs bűvkörében él. Nosztalgiázik a lelkem!!
tango47
2018. július 25. 10:50
"... »őrültségében« Trump elnök az összes amerikai katonát kivonhatja a NATO fő potyautasának bélyegzett Németországból?" A posztoló csak azt nem veszi figyelembe, hogy az USA katonasága nem védelem céljából, hanem MEGSZÁLLÓ HATALOMKÉNT van jelen Németországban a 2. világháború folyományaként. Kb. annyira védik a németeket, mint a szovjet hadsereg anno Magyarországot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!