Macska a Selyemúton

2017. november 27. 17:03

A közép-európai régió, ezen belül a V4 országok jelentik az Új Selyemút természetes központját.

2017. november 27. 17:03
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„Elég egy pillantást vetni a térképre, hogy belássuk, a közép-európai régió, ezen belül a V4 országok jelentik az Új Selyemút természetes központját, kulcstérségét, »fordítókorongját«. A Hungarian Geopolitics, Magyarország vezető geopolitikai-stratégiai magazinja szerint Kína hosszú távú fejlesztési projektjében különösen fontos Magyarország és Lengyelország szerepe. Amíg utóbbi régiónk első számú logisztikai, infrastrukturális központjává válhat, addig hazánk a térség fő tudásközpontjává, ahol a kulturális, kreatív gazdasági és új technológiai iparágak, az innováció szerepe lesz jelentős. Kínából nézve a visegrádi országok hídfőt jelentenek Európa és Ázsia között azért is, mert – mint Szijjártó Péter külügyminiszter is kifejtette lapunknak néhány napja – az európai gazdasági növekedés motorját ma s a közeljövőben is a V4-ek jelentik, és mi tudjuk a legversenyképesebb, legvonzóbb befektetési, beruházási környezetet kínálni az egész unióban. 

A modern Kína atyjaként tisztelt Teng Hsziao-ping mondta, nem számít, hogy fehér a macska vagy fekete – amíg megfogja az egeret, addig jó macska. A bő hét éve folytatott sikeres magyar gazdaságpolitika elismerését, egyben új, ígéretes lehetőségeit jelzi, hogy a kínai kormányfő eljött Budapestre meggyőződni a mondás igazságáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. november 28. 08:35
Nem értem a hozzászólók némelyikét.Pontosan tudjuk hogy ma már a legsikeresebb nyugati márkák nagy részét is Kínában gyártatják le.Például okos telefonban világelsők között vannak.Óriási a fejlődés Délkelet Ázsiában,és Kínában.Ötven év múlva ott lesz a világ gazdasági központja.És hiába fanyalog a ballib,igen is Kelet, Nyugat szárazföldi úton csak rajtunk keresztül találkozhat.
Akitlosz
2017. november 27. 19:55
Magyarország, amióta ilyen picike, azóta könnyedén megkerülhető.
blackened
2017. november 27. 18:13
A kínai áruk nem érnek semmit,nagyon elvannak maradva a nyugati termékektől.Vettem a múltkor három led izzót valami kínai gyártmány és kettő már nem jó,pedig 15 ezer óráig kellene égnie,de 15 órát sem bírt ki.Minden gyártmányuk selejt.Vasutat én nem mernék velük építtetni....
terra
2017. november 27. 17:53
Annak idején Gyurcsány, amikor még azt hangoztatta, hogy a Kelet felé nyitni kell, Magyarország szerepét úgy képzelte el, hogy az "híd lesz a Kelet és Nyugat között". Orbán már akkor azt mondta, hogy Magyarországnak "hídfőnek" kell lennie. Nagyon nem mindegy, hogy egy ország híd, amin keresztül gyalogolnak, vagy hídfő, aminek konkrét és kiemelt szerepe is van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!